"Spółka realizuje program skupu akcji własnych, zgodnie z uchwałą nr 1/2008 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy z dnia 19 sierpnia 2008 roku. W myśl Uchwały Zarząd został upoważniony do skupu akcji własnych w celu ich umorzenia w okresie od 1.09.2008 do 31.12.2009 r., z zastrzeżeniem, że Spółka może nabyć nie więcej niż 880 tys. szt. akcji (przeznaczając na to nie więcej niż 10 mln zł). Do tej pory skupiono 114.935 szt. akcji. Obecnie skup akcji jest realizowany zgodnie z programem nakreślonym przez Zarząd upoważniony przez WZA, zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie. Grzegorz Ochędzan, Dyrektor Finansowy AB SA"
jesli zobaczą, ze im kurs ucieka może przyspieszą trochę.
ta duza zarobic ale z czasem niech wysypie ten debil wszystko i beda wtedy jaja, nie wiem po co on tak sypie na chama wystarczy aby odposcil na 2 dni i sprzedal by tyle samo z 20% wyzej , to sa nasze jebaniete fundusze
Juz mnie taki jeden podobny do ciebie ubral w zakopianski kozuch na wision ........ehhh
tez tak pisal ze kasa bedzie juz w tym tygodniu . ja czekalem i sie niedoczekalem. czuje ze stracilem.
kupujesz jakieś trupy to nie moja wina. jesli porównujesz jakąkolwiek spółkę do AB zrób najpierw rzetelną AF nim zaczniesz komentować. oceń wyniki, działania zarządu, relacje z inwestorami i perspektywy na przyszłość. dodaj do tego cene i napisz jeśli znasz lepszą na dłuższy termin.
jak to trupy ? wision mial byc w tv i w gazetach i same plusy w rekomendacjach !
to jak mam rozpoznac takiego trupa?
o wizion bardzo duzo pisali ludzie ze jest super spolka nawet na kwartal.
poczytalem se troche o ab i to firma komputerowa. komputery sie sprzedaja dobrze i owszem ale hewlett naprzyklad albo dell .
komputer ab zabij mnie ale takiego w sklepie niewidzialem. czy on jest chociaz dobry?
polski czy chinskie badziewie?
od kiedy jestes na giełdzie?
"Dystrybutor sprzętu komputerowego. W ofercie znajdują się szeroki wachlarz produktów m.in. komputery PC, notebooki, płyty główne, karty graficzne, drukarki, panele LCD, akcesoria, pamięci oprogramowanie, serwery oraz telewizory i telefony komórkowe. Spółka posiada w swojej ofercie produkty ponad 100 marek, takich jak: Microsoft, HP, Intel, Samsung Electronics, LG, Acer Computer, Asus, Creative Labs, Philips, Lexmark, Canon, Lite-On, Maxdata, BenQ, Logitech, i wiele innych."
własne kompy składaja w czechach, ich sprzedaz szybko rośnie. poczytaj sobie zresztą, bo widzę, że nawet nie pofatygowałeś się o podstawowe info. jeśli tak analizujesz spółki fundamentalnie to lepiej daj sobie z giełda spokój.
nawet nie moge sie raportów finansowych doszukać, więc nawet nie będe sobie głowy zawracał. nie gram tez na NC. jesli chodzi o AB zrób jak uważasz. ja nie doszukałem sie w niej żadnego minusa (może za obroty mały), więc jesli jakis widzisz będe wdzięczny za oświecenie. pozdrawiam
I jak się obrót podoba :-)
Słuchajcie plan na Abpl jest taki :
+2 -2 + 9 Partia ta sama co na Gancie :-)
Ewentualnie 2 w innej kolejności :P
Pozdrawiam