Sytulacja wyglada dobrze, myslalem ze uwolnia kase z IV kwartalu 2008 wtym kwartale, ale jak widac zrobia to pewnie w II kwartale tak jak w 2008, wiec zysk bedzie duzo wyzszy.
Sytulacja spolki w czaasi takiego kryzysu rysuje sie bardzo dobrze:).
Nie najgorzej,spadły zobowiązania,w drugim kwartale długi będą jeszcze mniejsze.Dla funduszy dobry czas na wejście,takie spółki są stabilne.Nie ma co prawda żadnych sukcesów na polu przetargów,ale stały dopływ gotówki jest.No pewnie w końcu coś wygrają,kryteria wykonania dróg i autostrad poszły w góre,bananowe spółki odpadną z rywalizacji.
przykro ale STX zaliczy w najbliższym czasie minimum- powód brak światełka na wzrosty w perspektywie kilku miesięcy
gdy wszyscy widza jak rosną inne spółki wywala stx by odrobić na innych
Dobry i jeden grosz, a ile Ty bys chcial ?:) co to w Polsce mieszka 100 ml ludzi doroslych i kazdy ma po 2 samochody? Jest kryzys gospodarczy na swiecie i chcesz czy nie w kazda galaz gospodarki uderzy.
A teraz tylko czekac co makarony zrobia, jakie maja plany czy beda chcieli zwiekszysc udzialy w spolce, kto wie.
29 kwetnia sprzedali obligacje na 1,5 mld euro w niecale 2 godziny, rozeszly sie jak swierze buleczki.
Posłuchaj ,jesli chciałbym trzymac pieniądze w biznesie dajacym 2, 5 proc rocznie , i to jeszcze tylko teoretycznie bo przeciez tutaj dywidendy nie było od 1996 roku to chyba nie bylbym rozsadny .Spółce zostało 18 lat zarzadzania tym odcinkiem i nic wiecej , Nawet gdyby wypłacali te cztery grosze rocznie przez 18 lat to odzyskałbys tylko niecała połowe ceny dzisiejszej akcji .A gdzie procenty .Gdzie premia za ryzyko ?Spólka fatalnie dba o inwestorów ,Tylko zarzad ma sie w niej dobrze .Na tej spólce straciłem duże pieniądze , bo uwierzyłem w obietnice zarzadu .I dlatego mam prawo tak mówic i krytykowac wladze spółki .
Moze zmienic wlasciciela i inny duzo rzeczy:), ruch na A4 moze sie zwiekszyc o 200% , moga dobudowac po 1 pasie po kazdej stronie itd.
Wiec takie Twoje gadanie to mnie nie interesuje.
..... zarzad zamiast na premie gdyby przeznaczył przyhody na skup akcji włąsnych w celu umorzenia sytuacja stx była by inna ..... teraz juz za późno...Wasacz ze spółką gore....
Piszac negatywy o zarzadzaniu spólką należy również podkreslić atmosfere jaką wytworzono wokoł tej spólki....chwila wspomnień
1) walka posłow PISu o kary za utrzymanie A4
2) niekompetencja urzednicza w GDDiA
3) miernota rzadowa w zarzadzaniu panstwem polskim
4) niedostateczne zarzadzanie spółką
5) autorytet Wąsacza wsród elit politycznych prawie zero....
Posiadaczom tych akcji życze jak najlepiej , ale sorry , ja juz nie wierze w ta spólke .Wyszedłem ze stratą jak zapikował na 1,6 po odwołaniu przetargu na A2 .Kase przerzuciłlem na millennium , tez było wtedy mniej wiecej w tej cenie .Dzis millennium jest po 2,78 , a stx coraz niżej .Załuje tylko ,że tak długo trzymałem te akcje . I nie piszcie mi co może się stać przez 18 lat .Wierzcie mi,w kategorii najwieksze rozczarowanie ostatnich dwóch lat stx bylby bardzo wysoko.
Już był kontrakt na autostradę Stryków - Konotopa prawie zaklepany i co z tego wyszło.
Wielka kicha - zrobili was w bambuko
A teraz poraz drugi grube ryby - robią drobnych w bambuko
Napisze tak, po co sie meczyc skoro do okoła tyle spółek które maja potecjał.Ja osobiscie wywalilem z niewielka strata-70% stx, 30 % zostalo a moze cos sie wydarzy.Reszta w obrót a nie kiszenie
kupłem duży pakiecik papiera ale myślę tak
w czasie kruyzysu zysk to dobra spółka
podobno tych dróg to mają jeszcze w PL wybudować bananowe spólki tego nie dostaną
kryzys dostanie różne branże ale ze względu na stadiony i mecze to trochę się tego zbuduje.
Zachęcajcie do wyjścia z papierka jakie gwarancje macie że coraz bliższy kryzys nie dosięgnie chemii,hut, miedzi itp. logicznie myśląc nie wiecie co mówicie.
W tym przypadku jest pewność że przynajmniej cześć zleceń dostaną
a to i tak na tle różnych spółek jakie rekl. to wróży dobrze
krytyka zarządu ... popłyneli na opcjach nie! (a wiele spółek...)
a banki tak jak czytam poprzednie wypowiedzi .... wchodźcie w baki zachęcam gorąco
trąbią wszędzie że teraz dostaniemy dopiero pod.... i ale jrótkotrwałe zyski cieszą byle w odp. mom. wyjść
Dla Pana z millenium akcja może dojść do 3,8 zł. bo tyle te akcje są wyceniane i oszacowane - ale jak nie będzie zwały giełdy stalexport może w najgorszy scenariuszu spaść do1,35 zł.
Ale bank rozważa emisje nowych akcji ( wypoiwedź prezesa)bo zaczyna robić bokami a
wtedy będą warte 0,2zl. lub gdzieś tak
myślcie liczcie i kombinujcie
według moich przeliczeń i wyliczeń to akcje mogą na początku września kosztować nawet 5 zl. nie zważając na kondycje gieldy
czy wy jestescie ŚLEPI? popatrzcie co sie dzieje wczoraj ladny pakiet za ponad 100k dzisiaj to samo nie wspomne o mniejszych wartosciach ale to rzuca sie w oczy a wy nie chcecie nawet tego widziec ze ktos zbiera i to duzzzoo.
mówisz ,że ktoś zbiera, ale i ktoś wywala
ale dla mnie warto wchodzić
ten cielak w końcu ruszy i jak ruszy to min 20% w jeden dzień, a później powoli do góry po parę procent dziennie, tylko kto to wie kiedy wypada ten dzień
K...wa jak wy gracie na tej gieldzie?Spolka zarabia kwartalnie 3 miliony zl na reke,ma inwestora strategicznego nie ma zadnych toksycznych opcji,przez 18 lat nastepnych moze czerpac zyski z obslugi 70 km autostrady.Oddacie po 1,5 zl i jazda do gory i oto chodzi rozgrywajacym.
Perkoz , moze wydaj jakas ksiazke z sentencjami , bo masz duza zdolnosc krotkiego i tresciwego ujmowania sprawy. Wczoraj nikt prawie nie chcial , niedlugo po 2 zlote beda sie zabijac. Staloova=bankomat.
"Tu jest super sypacz ale może odpuści 3 razy puścił mnie w maliny"
Chyba to nie do mnie!
ja namawialem na kupno pulaw jak byly po 49 wlazlem ! przy 74 wylot
potem kupiłem assecopol po 47 i sprzedalem po 54
kupiłem za 1,63 stalexport jest jak dla mnie ok!
pozdro
a ja mam nieduzy pakiet po 1,68 ale jak dla mnie wystarczajacy i jak urosnie do 7 zeta to puszcze to, w dobrym czasie kupowalem po 6,7 a sprzedalem po 13 zeta i tez bylem zadowolony