wzrost może niewielki, ale i sesja spadkowa. Padło 500 tys. zł obrotu, co oznacza, że mieli się dzisiaj znacząca część FF i akcje przechodzą w mocne ręce. Oczekuję informacji o zwiększeniu zaangazowania przez któryś z funduszy.
Porównajcie sobie wyniki Bakallandu i Helio to szybko zrozumiecie tendencje na rynku bakalii .Połączenie z Atlantą daje absolutnie palmę zwycięstwa na rynku -zakład w Brochowie może niebawem okazać się za mały ,na szczęście mają rezerwę terenu ponad 7 ha.
Ja uwazam ze bedzie bardzo ciekawie a dynamika rozwoju i zwiekszenie zysku nabierze w najblizszym czasie tempa z malej firmy zrobi nam sie srednia firma ktora bedzie zamierzala byc liderem na rynku bakali i masy makowej Pozatym z tego co wiem jak nowy zaklad powstanie to i nowe produkty sie pojawia :) Zycze udanych zakupow wiem jedno ciezko jest o te akcje a bedzie jeszcze ciezej
Z jednym tylko zastrzeżeniem - Bakalland jest ciągle liderem, zwłaszcza w segmentach "delikatesowych" - to bardziej widoczna, rozpoznawalna marka i widać (patrząc po nowych liniach produktowych) niebojąca się innowacji. Helio działa raczej podskórnie, sporo upycha pod markami własnymi dyskontów. Na pewno jeśli miałoby dojść do bezpośredniego starcia, przed Helio dużo pracy... ale od czego nowa fabryka