raport potwierdza, że trzeba czekać na 2025 czy nawet z 2026 z poważniejszymi wydarzeniami w spółce. nawet niezła ta sprzedaż prisona w I kwartale, pozwala spółce spokojnie funkcjonować. trochę słabo z tribem, to się będzie długo zwracać niestety. 13 sierpnia wychodzi mała niszowa gra na podstawie planszówki, po której oczekuję szybkiego zwrotu kosztów i dokładanie się do wynagrodzeń pracowników. jeszcze liczę na większe spadki i okazję do dobrania, bo tutaj nic się nie wydarzy w ciągu najbliższych miesięcy. alaska powinna wynieść spółkę na inne poziomy.
W temacie Tribe....w raporcie zarówno w tym za 23 jak i w aktualnym kwartale napisano że pożyczka została spłacona więc spółka już na niej zarabia. Co prawda szału nie ma ale zawsze to coś. Co do reszty to rzeczywiście pozostaje czekać na Alaskę....
Jakbyś czytał ze zrozumieniem to Byś znalazł informacje na 13 stronie raportu, że przychody w pierwszym kwartale z tytułu gry Tribe...wyniosly już 33,920,03. PS. Bardzo dobry raport. Pozdrawiam.
a w czym ja przekłamałem? tribe słabo, zarabiają i świetnie, bo to jest super w modelu bizensowym baked, że jako jedna z nielicznych spółek gamingowych potrafi sama na siebie zarobić, ale sprzedaż jest jednak kiepska. i nie wychodzę, ale nie będę JESZCZE zwiększał pakietu, bo gra pod alaskę dopiero się zacznie w II połowie roku, jak nie później. cierpliwości, ja uważam że baked to perełka. obecna wycena broni się przy 1 mln zysku rocznie, to tyle co nic.
To co martwi, to kompletna cisza w kwestii rozwoju sprawdzonego IP Prisona (co-op, perspektywa więźnia, 2 część etc.), cisza w sprawie innych projektów poza Alaską (było to Snow the Plow i coś tam jeszcze) oraz ciągle oddalanie soie perpsktywy wydania AGF... Cieszy kasa na koncie i jednak jakies perspektywy.