Tyle że kupując np 5k tego papieru po takich spekulacyjnych wzrostach musisz sprzedawać po kilka sztuk ,bo całej transzy np 3lub 5 k nigdy nie sprzedasz po tej cenie
Jak chcesz kupić 5k papieru, to idź na wig.. na takich spółkach nie inwestuje się większych pieniędzy, co jest akurat plusem, bo w razie czego to i strata mniejsza.
Jednego dnia takie spółki przez niski ff potrafią wywalić w górę 20-30-40%.. więc sorry dla mnie zrobić sobie w dzień z 2 tysięcy np. 2800 zł to spoko zarobek. Większość z Was takiej dniówki na etacie nie ma.. w razie gdyby jednak coś poszło nie po mojej myśli i wywaliło w dół 50% a ja jakimś cudem nie zdążyłabym się ewakuować wcześniej, to minus 1 tys. zł boli mniej niż -12 tys. zł. Nawiasem mówiąc, to kupić 5k na takiej spółce z niskim ff też nie jest łatwo, bo podbija to kurs. Zobacz ile dziś akcji poszło i wisi na widłach.. Inwestor się znalazł kup sobie taurona też będziesz miał jazdy codziennie +5% do przodu, kolejnego dnia -7% w dół a jaki obrót wspaniały nie będziesz miał problemu kupować i sprzedawać.