na górnej bandzie powiadasz? no skoro tak to już wszyscy sprzedajemy bo się boimy górnej bandy-tej bandy na górze rzecz jasna a tak na poważnie w kierunek został już określony i potwierdzony także szybki ruch na 160 a potem pomyślimy co dalej kolego, miłego dnia
Dnia 2024-05-16 o godz. 15:31 ~bob napisał(a): > na górnej bandzie powiadasz? no skoro tak to już wszyscy sprzedajemy bo się boimy górnej bandy-tej bandy na górze rzecz jasna a tak na poważnie w kierunek został już określony i potwierdzony także szybki ruch na 160 a potem pomyślimy co dalej kolego, miłego dnia
O ile trwale (na przynajmniej 2-3 sesjach na zamknięciu) przekroczymy pułap okolic 140zł to będzie można mówić o szansie na okolice 160-200zł. Jak na ten moment to mamy podwójny szczyt względem górki z 2021r. Wówczas również większość widziała tylko 300zł a nie widziała powrotnych 30. Jak ktos na długo i ma nerwy to zarobi, jak ktoś na krócej to może mu gilotyna CCC paluszki poprzycinać. Kapitalizacja a co za tym idzie wartość akcji to nie zawsze wartość godziwa a wartość jaką sobie grubi grający na dany moment ustalą a warto również pamiętać że na giełdzie zazwyczaj większość się myli.
mądrego po szkołach to i posłuchać warto,140 ? skąd to wziąłeś kolego co ? przecież na tym poziomie cenowym nie ma jakiegokolwiek oporu ,z AT ,przeanalizuj wykres historyczny i nie pisz takich bzdur ok ?
Dnia 2024-05-16 o godz. 16:08 ~bob napisał(a): > mądrego po szkołach to i posłuchać warto,140 ? skąd to wziąłeś kolego co ? przecież na tym poziomie cenowym nie ma jakiegokolwiek oporu ,z AT ,przeanalizuj wykres historyczny i nie pisz takich bzdur ok ?
Nie muszę Ci sie tłumaczyć tym bardziej że Ty już swoje wiesz, każda hossa ma takich "pilnujących", luz. A dla reszty zainteresowanych, potencjał wzrotsu tutaj jest ale i aktualny poziom jest mocno newralgiczny tak więc warto byc czujnym a juz na pewno warto nie wkładać wszystkich jajek do jednego koszyczka. Hiperbola na kursie już nie jedno dziecko własnej hossy zjadła.
opychają Wam balona. Macie kapitalizacje jakby ta firma miała zarabiać około miliarda zł.
Fajnie tak z boku popatrzeć na takie coś.
To się nazywa dzieci hossy - kiedyś też tak miałem
No trochę to prawda jeżeli spojrzeć czysto wynikowo haha ale tutaj o emocje o potencjał bycia bohaterem idzie, a potem nastąpi wyrównanie ale zanim to nastąpi to jeszcze są informacje przed nami i fajerwerki więc czekajmy skoro nas proszą:)
Eh, obcięło mi 3/4 wypowiedzi.. w każdym razie to oczywiście żart z takiego starego posta o KNFie. Moim zdaniem aktualny kurs to nie wynika z emocji tylko z oczekiwań co do przyszłych wyników. No i to że teraz spadło o kilka % to nic nie znaczy. Rosło 10 dni z rzędu to chyba raz może spaść. Trend się nie zmienił. Rekomendacje nadal są kupuj
Ale chyba nie wiesz o co chodzi. Był taki moment, że przyszła korekta i pojawiły się kreatywne trolle spadkowe, i zaczęli wymyślać że złożyli na nas doniesienie do KNF i po adresach IP będą docierać do piszczegolnych osób, ktore mowily (przy kursie 50, z pół roku temu) żeby kupować :) byłem w tym gronie i nadal czekam na pismo..
Po pierwsze to grubo przesadziłeś. Liczyłem to nie dawno i jeśli mnie pamięć nie myli to wskaźnik C/Z średnio dla GPW wynosi około 20. Jeśli przyjąć zysk netto CCC na poziomie 1 mld, to zakładając C/Z na poziomie 20, kurs powinien wynosić około 300 pln. Trochę zaokrąglam. Osobna kwestia, to zakładasz, że zysk netto CCC w wysokości 1 mld jest nierealny. Otóż, przy obecnych marżach, przy poprawie marży Modivo, przy założeniu około 12% wzrostu przychodów, co przy oczekiwanym odbiciu konsumpcji nie powinno być problemem, przy założeniu dalszej redukcji zadłużenia i restrukturyzacji zadłużenia, przy kursie dolara poniżej 4 zł i spadku stóp procentowych w 2025 roku, zysk netto grupy CCC w 2025 roku w wysokości 1 mld zł jest
Póki co AT o której wyżej wspominałem się sprawdza, tj. nie przebrneliśmy przez kluczowy poziom okolic 140zł i mamy cofkę z zbudowanego w ten sposób podwójnego szczytu. Aktualnie na krótko dużo pewniejszy poziom okolic 120zł lub niżej niż poziomy 150-160zł. Boczniaka raczej nie zakładam tak więc w 3-4 sesje rynek powinien sie zdecydować w którą stronę zmierzamy.