No póki co ja jestem jedną z tych umoczonych osób, zdecydowałem się trzymać. No ale nie wygląda to dobrze. Szczerze mówiąc nie wiem co mam zrobić, jeszcze jakby chociaż zarząd coś komunikował, dawał jakieś znaki, a tu nic, zero...
Napisz co ci leży na sercu jako akcjonariuszowi, czy spór z USA zażegnany ostatecznie, czy planują dalsze kontrakty na tym rynku, jak kwestia kosmetykow, jak otoczenie kosztowe (choć sporo tych rzeczy znajdziesz w raporcie z listopada), kiedy info o podziale zysku za 2024, pytań jest sporo ale też możesz się zastanowić na jakie pytania oni ci legalnie mogą odpowiedzieć. Możesz zapytać dlaczego spółka nie prowadzi komunikacji z akcjonariuszami rzez media społecznościowe czy webinary jak to robiła w poprzednich latach, jaka jest tego przyczyna itp itd etc
Dzięki za propozycje bo to akurat bardzo fajnie napisałeś. Z ciekawości - a co Ty widzisz jak patrzysz w raport i to co się dzieje na kursie? Też jesteś umoczony?
Przede wszystkim nie jestem ekonomistą ani finansistą, jestem mocno umoczony na akcjach ale już od tak dawna że mnie to jakoś bardzo już nie boli. Wg mnie raport pokazuje sporo pozytywnych tendencji odnośnie kosztów co jest dosyć ważne w takim niskomarżowym biznesie, powrócili do generowania zysków, jeśli coś dorzuca w 4kw to jest szansa na naprawdę fajny wynik i zysk ponad 1zl na akcje, co przy takim kursie jak mamy obecnie byłoby dosyć kosmicznym rezultatem, spółki działające w podobnych branżach mają wyceny znacznie wyższe niż Krynica, ale tam może spółki bardziej przykładają wartość do komunikacji i dzielenia się z akcjonariatem. Tutaj z racji struktury akcjonariatu nie chcą tego robić a ja nawet widzę tendencję do dzielenia się tylko negatywnymi newsami żeby jak najbardziej zdołować kurs (ale może to moje błędne myślenie, w końcu wycena ma też wpływ na majątek głównego akcjonariusza). Ogólnie trzeba czekać na wyniki za cały rok i info o dywidendzie ewentualnej, na inną komunikację ze spółki nie liczę
Tu jasno widać że specjalnie chcą aby kurs byl niski. Tylko patrzeć jak zaczną wykupywać reszty co jest obrocie. Według mnie chcą się zwinąć z giełdy. Nareszcie
Tylko przy okazji chcą udupić drobnych ciułaczy.