Żadnej dywidendy jeszcze nie ma to tylko rekomendacja, nawet walnego jeszcze nie było w tej sprawie. Dodatkowo branże offshore czeka stagnacja bo UE wycofuje się z zielonego ładu, duzo niepewność na horyzoncie...technicznie spółka też już sporo urosła przez ostatni rok...info o dywidendzie na razie lepiej odbierać z przymrużeniem oka.
Dokładnie.. Pytanie jest takie, skoro od ogłoszenia rekomendacji dywidendy tyle akcji się przemieliło to czy nie była to fajna okazja dla funduszy żeby opuścić pokład?
Wszędzie to samo. Jedni grają na wzrosty drudzy na spadki. Dobrze że są takie osoby jak wy które martwią się o cudze pieniądze. Poważna spółka jeżeli rekomenduje dywidendę to chyba raczej to pewne. Zdziwienie moje będzie ogromne jeżeli będzie ta rekomendacja niezatwierdzona.
Miejmy taką nadzieję, ja jeszcze poczekam z zakupem akcji właśnie do walnego i zatwierdzenia jej na głosowaniu. Akcje i tak od razu nie wystrzelą wtedy na 2zl, wolę kupić taniej niż drożej
Martwię się o swoje fundusze czy się nie wycofać bo jak dla mnie nawet jeśli będzie taka dywidenda to szanse że kurs wróci na obecne poziomy po jej obcięciu są nikłe