Wnosząc o otwarcie postępowania restrukturyzacyjnego poprzez samodzielne zarządzanie, Sfinks Polska SA zyskałby przestrzeń do manewru, aby chronić swoją działalność podczas przeprowadzania transakcji strategicznej maksymalizującej wartość lub innego sposobu sprzedaży aktywów. Chociaż tych aktywów (czytaj raporty) zbyt dużo tu nie ma to jest szansa na pozytywne rozpatrzenie wniosku ( finalnie upadłość ) przez Sąd. Ta ścieżka zapewnią też bezpieczne wycofanie się Adamsów z zagrożeń wynikających z postępowań prokuratorskich.
ha ha widocznie komuś potrzebne, skoro siedzicie już tutaj z Misiem tyle czasu i nadzorujecie co się dzieje na forum. Niedziela wieczór trzeba coś wrzucić negatywnego na początek tygodnia , pojawiają się dobre info ze spóki to przeprowadzacie zmasowany atak ha ha. Ankieta kim jest Sfinks & Misio ?:
1) Sfinksowi stalkerzy
2) Gibazą , której się nudzi
3) Wujkami "dobra rada"
4) Osobami wymagającymi specjalistycznego leczenia
Widać , zę tych franczyzobiorców , którzy chcą zostać wydojeni przybywa. Mi tutaj pachnie wrogim przejęciem , bo ktoby nie chciał mieć spółki z króerj można mieć 20 mln rocznie . Mnie się ona też podoba.
Ja bym nie chciał mieć takiej spółki w swojej historii. Ja i ponad 100 osób dobrze mi znanych z czasów współpracy. Nie wprowadzaj kolejnych kłamliwych informacji na tym forum panie Alibaba. Teraz sugerujesz przejęcie. Przejęcie już było, jak się jednak zorientowali co sobą prezentuje ta spółka to poszli do sądu z wnioskiem upadłościowym. Tak tak Alibabo taki mieli obowiązek!!!. Tak też ty powinieneś postąpić ( zgodnie z prawem ) !!! Zamiast tego wolisz eksplorowac tego bankruta naciągając naiwnych. Ale przyjdzie czas rozliczenia, niedługo panie Alibabo
Ha ha czyli taki macie motyw stalkerzy, zlozcie pozew do sadu i nie marnujcie swojego czasu i innych. Widzicie wine innych ale nie swoją. Yrzeba bylo dobrze zarządzać restauracjami albo nie pchac sie we frnczyze a sorobiwac sil samemu, pewnie klapa bylaby jeszcze szybsza.
Bankrut przespał kolejne zmiany na rynku Tu macie artykuł: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rynek-HoReCa-ostro-w-gore-w-tym-roku-8782326.html. kilka lat temu o tym trendzie było głośno u zainteresowanych. Tymczasem Zarząd brnął konsekwentnie w ślepa uliczkę: dewastującego drenażu franchisingobiorców opłata Franchisingowa, nietrafionymi lokalizacjami, utratą tych dobrych lokalizacji, archaiczną niespojną ofertą, pseudo inwestycjami delivery, itp itd...
Znaczy trzeba kupować niema co czekać na misia 40gr
Gastronomia rośnie sporo więcej jak inflacja a sfinks już od 2 lat dwucyfrowe wzrosty sprzedaży.
Gastro idzie na rekord.
Mex polska jest po dużych wzrostach a ma dużo mniejsze obroty sprzedażowe.
Pozwy kosztują a tu z czego odzyskać choćby kilka tysi? Gołodupcy i tyle. To już sprawdziłem. Teraz naciągają naiwnych na branie kredytów I otwieranie gdziekolwiek aby tylko przewalić trochę grosza. Takie alibaby robią tu za firmowy PR. Jakość tych wypocin godna kondycji społki