Od komornika odkupi to jakis polski bank albo podmiot prywatny bo to około 45% akcji potem dokupi z rynku 5% +1 akcja i będzie przejęty biznes ukraiński dość małym nakładem sił.Lc w akcjonariacie już nie bedzie a ukry cofną nakaz sprzedaży.Czy myślicie ze to realne?
Tak to wygląda. Tylko trochę ryzykowny scenariusz, ale chyba wezmę jeszcze ze 100k akcji, jak tylko jakąś promocję panikarze zrobią jutro :-) Bo rzeczywiście, jeśli LC zniknie z akcjonariatu, to w ten sposób odzyskamy Ukrainę, a tam naprawdę szykuje się piękny zarobek. Szkoda chłopa, w sumie ja jako akcjonariusz Getinu nie mogę narzekać, zarobiłem dzięki niemu kupę kasy, jako akcjonariuszy nigdy nas nie skrzywdził. No bez jaj, ile tych dywidend już było? 1 zł, 60 groszy, 27 groszy, a akcje brałem po 40-50 groszy, i dalej są po 50 groszy, a jak nie stracimy teraz IBU i będzie rosła tak jak teraz, to za 5 lat mogą tu wyceny po 50 zł wrócić....
Ja tez z nim zarobiłem i obserwuje te akcje cały czas aby ewentualnie wejść ponownie.Może Czarnecki słupa podstawi i ktoś to kupi.Nie wiadomo.Mi tez go szkoda.Na pewno święty nie był ale pokażcie mi świetego.Morawiecki bierecki zero kaczynski Chrzanowski sasin obajtek szydło Bielan? On zbudował to wszystko od podstaw i uważam ze dla polskiego biznesu to duza strata ze utraci taki przebiegłego gracza.Mam nadzieje ze dostanie odszkodowanie.Ps cieszę się ze się odezwałeś bo jesteś dlugo dystansowcem bo te kajtki co się tu zleciały po dywidendzie to istny żal.
Fajny scenariusz. Ale po co ktoś miałby kupować Getin dla IBU, skoro Getin JEST ZMUSZONY sprzedać IBU w ciągu następnych 6 mies.? Jeśli ktoś jest zainteresowany to wolałby kupić, gdy sprzedający jest w sytuacji przymusu, nieprawdaż?