DAN jeszcze zaklinasz rzeczywistość ? Fundy też sprzedają ze stratą pamiętaj o tym, na jednym walorze zarabiają na innym tracą ale finalne na koniec roku w większości maja zysk.
Leszczu jezeli dzisiaj byk zmarnuje okazje to znaczy ze nadaje sie tylko rzezni. Jest wszystko: skrajny pesymizm i zniechecenie, czysty bilans, mozliwosc szycia narracji o nowym otwarciu, obronione (?) wsparcie i w perspektywie obiecujaca swieca na tygodniowym. Biore popcorn i obserwuje
Możesz mieć rację jak teraz patrzę na wykres to wsparcie mogło być niżej na ok 1.80 (mi z z AT wychodziło 1.90 ale zawsze mogę się mylić). Jak jeszcze nie masz pozycji to stop loss w ok 1.80.
Druga szpulka czyli dalej remis z jedna uwaga, w trendzie spadkowym rynek odbiera dobre wiadomosci jako zle vide reakcje na podpisane kontrakty, a zle jako tragiczne. Tutaj po najgorszym od lat raporcie ktos podlozyl kase i odebral sporo towaru.
A czemu ma zamykać pozycję? Przecież nic kompletnie się nie dzieje, uklepywanie dna trwa w najlepsze. Kto ma im sprzedać niżej, takich już dawno tu nie ma, dlatego mamy takie obroty jakie mamy.
No padła propozycja zdjęcia PRT od sfrustrowanego wisielca. A z tym co piszesz to może tak być. Wyglądało mi na wsparcie na 1.90 a wyglada że było niżej na 1.80. Teraz mamy reakcje na wsparcie i dalsza kosnolidacje.