Czasami sią się zastanawiam skąd się biorą te złotówkowe tezy . Przecież to jest niemożliwe nierealne i nie mapodstaw ekonomicznych po prostu prostu się nie da ...
Dnia 2024-05-06 o godz. 21:58 ~Wykolejeniec napisał(a): > Jak było 2zł to też pisali że nigdy już nie wróci na grosze i co? I cyk 90% w dół...
ale widzisz, cyk i od 20kilku gr można było już ładnie zarobić.
pocieszę Cię że jutro możesz mieć korektę, jeżeli widzisz dzisiejszą świeczkę na dziennym :) A widzisz, prawda? Jeżeli nie kupowałeś jak szorowało, to musisz poczekać na kolejną okazję zarobkową :)
Quest, choć został wprowadzony w błąd na WZA przynajmniej trzyma się swojej wersji. Za to mógł by zabrać Sandokana tam, gdzie go zaprosił. Gość pisze o innych, że wpisy na forum są bez znaczenia, ale siedzie tu i non stop sili się na jakieś mądrość. Już chyba wszyscy się na nim poznali. Zwykły kółkowicz, który zamieszcza wpisy do momentu pozbycia się akcji, choć wpisy jego zdaniem są bez znaczenia.
Jak można zostać wkręconym na WZA jeśli się na nim nie było? Gra ważniaka ciągłymi niedopowiedzeniami. Nic nie wie, więcej Maliniak czy Kamikadze prawdziwych informacji wrzucili niż in. Wtopił na lata i udaje, że to długoterminowa inwestycja :)
Ojej ojej jak ktoś krytykuje to automatycznie nie ma akcji :) Ale w pewnym sensie masz racje, boli mnie że jako akcjonariusz spółki świadom jestem, że duża część drobnego akcjonariatu to pelikany. Co ułatwia zarządzającym wciskanie kitu.
To fakt, Quest buduje napięcie tajemniczość, ale wrzuca czasami informacje. Jaminadze chętnie wrzuca, ale tylko te złe zgodnie ze swoją linią i kolegów, ale jak już napisałem Quest nie zmienia zdania ani nie znika w zależność od kursu. Zobaczymy w przyszłym tygodniu, czy wyniki się poprawią.
Średnio rozgarnięty akcjonariusz widzi co się dzieje i wie, że wyniki będą lepsze. Osobiście nie zaskoczy mnie przychód na poziomie 60+mln. Zysk? Niekoniecznie - wole spadek zobowiązań.
Marża skoczy, wyraźnie spółka komunikowała, że 2023 był rokiem zyskiwania klienta czyli cen nie podnosili dla konkurencyjności. W tym roku jest już inaczej - proste.
Tak też uważałem, oczekując raportu za 4 kwartał, a jednak było inaczej. Może masz rację, w przyszłym tygodniu się przekonamy. Nie jestem na tej spółce tak długa jak inni z tego, co widzę, ale już wystarczająco długo, żeby się na nic tu nie nastawić ani niczego nie zakładać.