kto z was gra a kto inwestuje w papier - proszę o odpowiedź 0 w treści odpowiedzi wpisać GRAM lub INWESTUJĘ
Dziękuję -za odpowiedzi - zobaczymy za rok jak bedzie wygladało podobne zestawienie
Ja inwestuję, a jak jest okazja to sobie gram. Następnie znowu inwestuję, ale jak jest okazja to znowu sobie gram. Następnie inwestuję ale jak jest okazja...............................................................................................
Ja inwestuje, jestem z tą spółką od 3 lat, przeżyłem już duże zrosty które zatrzymały, sie na 25 zł, a później straty... PP które nie sa zatwierdzone od ponad roku, ale nadal wierze w ta spółkę i nie odpuszcze..
wypada mi tylko "podać Ci rękę" - zupełnie jak bym sama pisała. Mam przeczucie, że będzie dobrze (NIE NAGANIAM NIKOGO - to moja opinia i moje pieniądze) ale stale dokupuję w miarę środków
Pozdrawiam
Grać to można w kasynie lub w loto,tutaj wszyscy inwestują, ramy określa
czas, są inwestorzy krótkoterminowi i długotermiwowi,ale każdy
inwestuje z myślą zysku,IDM ma teraz przyszłość 1000% możliwość
wzrostów w ciągu jednego roku,mój typ to IDM,HAWE,VENO,WDMSA./ 1000%
wciągu roku/
nie popadam w taka euforię (nie powiem, że bym nie chciała) natomiast grać można - kupujesz po np, 1,30 i dajesz natychmiast zlecenie sprzedaży 1,46 - no bo wiesz gdzie dostaniesz 10% zysku?. Moje pytanie polegało na tym - kto inwestuje długoterminowo - to jest inwestycja. Ja osobiście z "zamkniętymi" oczami dokupuję IDM a na innych papierch gram - nie interesuje mnie okres wielu lat ale % zarobku - Może nie precyzyjnie się wyraziłam
Pozdrawiam
Dnia 2009-04-30 o godz. 23:34 ~BABCIA napisał(a):
> nie popadam w taka euforię (nie powiem, że bym nie chciała)
> natomiast grać można - kupujesz po np, 1,30 i dajesz
> natychmiast zlecenie sprzedaży 1,46 - no bo wiesz gdzie
> dostaniesz 10% zysku?. Moje pytanie polegało na tym - kto
> inwestuje długoterminowo - to jest inwestycja. Ja osobiście
> z "zamkniętymi" oczami dokupuję IDM a na
> innych papierch gram - nie interesuje mnie okres wielu lat
> ale % zarobku - Może nie precyzyjnie się wyraziłam
> Pozdrawiam
mam tak samo, idm mam po 8 zeta przed odcięceim, pda 1,1 i dużo dokupione w momencie jak nikt nie miał wiary i pisał coś o bankructwie poniżej 1 PLN. Średnią po tych zabiegam mam dość niską i zarobek już jest, ale to ma być inwestycja i ustawka na całe życie. Pozdrawiam cierpliwych i zdrowo myślących.
DM IDMSA ma aż 100 mln złotych straty
Parkiet - 04-05-2009 08:25
Z opublikowanego właśnie raportu rocznego grupy Domu Maklerskiego IDMSA za 2008 r. wynika, że skonsolidowana strata wyniosła 102,4 mln zł.
Jak przypomina "Parkiet" niezaudytowany raport kwartalny sprzed kilku tygodni pokazywał mniejszą stratę – 81,4 mln zł. Inaczej kształtuje się także wynik samej spółki matki. Z wcześniejszych sprawozdań wynikało, że w 2008 r. DM IDMSA stracił 99,4 mln zł (wobec 125,6 mln zł zysku rok wcześniej).
Zaudytowany raport jednostkowy pokazuje wynik ujemny 108,4 mln zł.
Różnice wynikają z kilku korekt wprowadzonych przez spółkę po uwagach audytora. Wyższa m.in. okazała się strata na operacjach instrumentami finansowymi przeznaczonymi do obrotu (nie 54 mln zł, jak podawała wcześniej spółka, a 60 mln zł). Znacznie większe były także koszty operacyjne - wyjaśnia "Parkiet".