• pora stuknac sie w glowe.. Autor: ~kick off [149.254.217.*]
    i to bardzo porzadnie, bo ze taki bedzie koniec bylo wiadomo juz od dawna.Kazdy inny final
    oznaczal by podzial z Akcjonariuszami.To nie moglo byc w interesie podmiotow majacych najwiekszy wplyw.Bankier w swoim poscie powtarza to co ja pisalem od dawna.Firma jesli przetrwa, nie przetrwa dla Akcjonariuszy.Syndyk sprzeda majatek za free i Krosno nadal bedzie produkowac,zdobywac zamowienia,zatrudniac ludzi, tylko ze juz bez dotychczasowych Akcjonariuszy i bez dlugow.Posty bankiera mnie osobiscie przyprawialy o mdlosci,ale kazdy z nas ma wlasny rozum.Nawet dzisiaj niektorzy kupowali akcje,czego ja nie potrafie wytlumaczyc, poniewaz akcje Krosna sa warte 0 dla obecnych Akcjonariuszy.A tak nawiasem mowiac to ja nie wierze, ze bankier byl tak do konca uczciwy na tym forum, bo to by oznaczalo, ze jest po prostu glupi, a nie sadze ze jest.
    pozdrawiam
    Artur
  • Re: pora stuknac sie w glowe.. Autor: ~os [87.119.44.*]
    mozna nazwac debilem kogos kto kupuje te akcje w pakiecie po 1000zł ale trudno nazwac debilem kogos kto te akcje kupuje w kilku pakietach po 30tys bo raczej on wie co robi.
  • Re: pora stuknac sie w glowe.. Autor: ~ewa [84.38.81.*]
    Wywalić akcje w poniedziałek, bo będzie jak z Toorą i kapitał odrabiać gdzie indziej !!!!!!
  • Re: pora stuknac sie w glowe.. Autor: ~gargamell [85.198.226.*]
    Ten ktoś chce spróbować zarobić na 1 czy 2 sesjach z 50%. I pewnie juz mu sie udało stad ma te 30tys zł. Ale predzej czy pozniej straci wszystko. To jest wlasnie proba gry na bankrutach. zawsze sie wychodzi na 0.
    Ale problem jest w tym ze krosno nadal produkuje i ma caly czas zamówienia i to duzo zamówien.Mi to trochę grą pod lotos smierdzi i ktos chce to przejąc.Prezes pod naciskiem zarządu sprzedaje swoje akcje a ktos z kasą juz ma pomysł na lepszy biznes.Krosno to nie jest firma krzak ktora handluje wacikami do uszu.
    Mimo wszystko ryzyko jest duże. Są lepsze spółki na GPW, a lepszy mniejszy zysk niż strata wszystkiego albo zamrożenie pieniędzy na bardzo długo.
    Ryzyko powiadasz??.To wymień mi choć jedną spółke na której jestes pewny ze zarobisz??.Czas start...Bede ją bacznie obserwowal.Tylko interesuje mnie to jaki zysk Cie zadowoli
  • Re: pora stuknac sie w glowe.. Autor: ~jarekklin [83.145.186.*]
    wybierajcie spólki które sa zdolowane a przynosza zyski.....a jest ich sporo na GPW dzis jedna z nich skoczyła o 22,5% nieduza ale z wielkim potencjałem i branza ciekawa
  • Re: pora stuknac sie w glowe.. Autor: levinas [85.222.86.*]
    kolega , założyciel wątku napisał ile warte są akcje Krosna...trzeba odróżniać masę upadłościową od aktywów...Spółka jest atrakcyjna dla potencjalnego inwestora-to fakt...tylko, że taka informacja jest zupełnie neutralna dla obecnych akcjonariuszy, to jest dobra wiadomość dla wierzycieli, których roszczenia zostaną zaspokojone w większym stopniu niż można było oczekiwać...nikt nie kupuje długów bo one znacznie przekraczają wartość spółki...inwestorzy będą polować na zakład produkcyjny, markę itd...to nic nie znaczy dla akcjonariuszy ponieważ wartość akcji w każdym wypadku wynosi 0.

Po wykreśleniu spółki z KRS akcje znikną z rachunku inwestorów...będą jeszcze próby szarpania kursem ale to zabawa dla ludzi o mocnych nerwach...

szczerze odradzam takie zabawy bo one ostatecznie prowadzą do ruiny finansowej-zwłaszcza niedoświadczonych inwestorów nie rozumiejących lub nie znających prawa...

moja rada to usunąć spółkę z obserwowanych walprów aby licho nie kusiło...
    Pewnie ze ryzyko jest zawsze. Ale w większosci przypadków nie stracisz wszystkiego a tu możesz. Kolega powyżej chyba ci to wytłumaczył. A co do spólek w najbliższym czasie obserwuj Hardex. Jest duża szansa ze będzie kolejną perełką jak Gant, Bomi, Rafako itd. tam można był dużo ukręcic w zasadzie bez ryzyka. A tak wogóle od poniedziałku ustawiamy krótkie zapominając o akcjach.
[x]
KROSNOOLD 3,12% 1,65 2014-11-24 11:59:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.