Ile można czytać wypocin o starych kontraktach i przyczynach słabych wyników ( a to złotówka za mocna a to za słaba- kuźwa jaka ma byc niech okreslą ). Tempo ruchów konsolidacyjnych bez komentarza! Nowych kontraktów ZERO. Dywidendy ZERO. Działań zmierzających do wzrosu wartości ZERO( np. skup własnych akcj). KORZYŚCI AKCJONARIUZSZY( KURS) - kibel kompletny.
Samopoczucie szefów dobre, ale nie na tyle ,żeby za swoje ogromne pensje kupili chociasz mały pakiet swojej ŻYWICIELKI.
CIECIA KOSZTÓW STAŁYCH ( Outsourcing) ZERO ( ciekawi mnie np. czy takie działy jak kadry,administracja,ochrona, sprzątaczki,płace, transport, itd są wyautowane i czy płaci się im tak jak za komuny np.jubileuszówki czy za pracę wykonywaną).
Sektor jest ciekawy ale czy całe maszyny musi robić na TAK DROGIM ŚLĄSKU czy tam pozostawić tylko centrale( montownie) a resztę robić po świecie choćby w chinach czy indiach( nie trzeba tam dbać o durną przyrode i ludziska chcą mniej za prace).
A narazie kibelek kompletny czekamy za zmiany które w firmach prywatnych były 15 lat temu
Ślązacy ciągle myślą że w rodzinie pracować powinien tzw.chłop a żonka czeka na niego z kotletami po pracy i piwkiem a cała POLSKA do tego absurdu dopłaca łącznie z takimi frajerami jak my którzy kupili akcje rafametu a śląskie kluchy przejadaja kapitał opowiadaja ciągle historie o podpisaniu wielkiego kontraktu z września 2008 ( 8 miesiecy temu)
lepiej niech zostawią te inwestycje bo o nich pojęcia nie maja i tylko tracą - w raportach widac ze od wielu z inwestycji tylko kible i wszystko.
Wolałbym żeby za te wierzytelności wyciągneli z nich środki trwałe i położyli firmy do końca a dopiero na ich terenie ale z naszym logo rafamet powstały jej filie.
Pomysł holdindu to utopia finansowa nie dla państwowych tworów
Ja ciągle kupuje i każdy spadek dołek zbieram i licze że kiedyś to da efekty ale nieudolność do kreowania zysku zarządu mnie irytuje.
Mam świadomośc że firma jest wiecej warta!!