• SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Chciałbym się dowiedzieć o osiągnięciach SIM.
    Nie krepujcie się naganiacze założyciele. Szczególnie bankier72, AX (Ty masz chyba coś do powiedzenia wredna kobieto. Taka byłaś wyszczekana a ostatnio coś Ci rura zmiękła) i ten jak mu ta beethoven.
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: ~kacper [87.205.255.*]
    okradli drobnych z kasy i tyle - wczoraj jeszcze zrobili podbitkę aby wciągnać leszczynę i to im się udało.
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: szefiq [80.51.56.*]
    Drogi Macieju z mojego pięknego miasta....skoro nie wiesz ile ludzi włożyło w to swoje pieniądze, czas, zaangażowanie...żeby ratować tą firme..tak łatwo krytykować?....znam takich którzy starcili po 60%....na układy..nie ma rady..jak się okazało..ale oddaliśmy całych siebie...a powodzenie życzę każdemu pisowemu folwarkowi...samo osobiście trzymałem uwierz mi dużo akcji gdy rynek rósł..najłatwiej stać z boku u krytykować...taki to kraj i tacy ludzie...
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    przestrzegałem i pisałem kilka razy że nie wierzę w sukces. Dlatego nie angażowałem własnych pieniędzy. Nie proszę o wyjaśnienia szeregowych członków SIM, tylko założycieli naganiaczy, którzy stworzyli SIM i wykorzystali do zarobienia kasy.
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? NIE !!!! TA PIRAMIDA CIĄGLE NAGANIA !!!! Autor: baskerville [77.113.38.*]
    SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? NIE !!!! TA PIRAMIDA CIĄGLE NAGANIA !!!!

Ale głupich nie sieją.........................................V V

Maciek , jutro pierwszy dzień maja "-) zrelaksuj się , słoneczko.........woda ..................kajak.
    albo góry....................rower....................
    albo grill i piwko ..............................................
    miłego weekendu !!!

mariusz "-)
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? NIE !!!! TA PIRAMIDA CIĄGLE NAGANIA !!!! Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Jutro ogród a w sobotę Słowacja. Relaks i brak trosk. Tylko ten dzisiejszy przelew do US za 2008rok psuje mi humor.
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: szefiq [80.51.56.*]
    no rozumie ze oczekiwałeś ze będziemy trzymać kasę do dziś...no wybacz..kto z nami został....już odrobił na innych walorach...BOMI do nich nie należy....pozdrawiam i powodzenia.."szeregowy" członek czegoś z czego mogę być dumny mimo wszystko..nie ma prawa krytyki ten co nic nie robi..a huty naprawdę szkoda...
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: ~magic [88.156.72.*]
    Pisałem o KHS ( jestem z Krosna) jakiśczas temu ,ale jakieś dupki mnie zakrzyczały i sie " obraziłem" .Wist jest ciekawy o KHS.Zajebiście ciakawy.Decyzje podejmę w poniedziałek rano czy wsiadać w KHS czy nie.Jasne popiszecie że ble ble ble , i idż sobie pisać bzdury gdzie indziej, ale jak sie mieszka w mieście skąd jest firma i zna sie kilku ludzi to sie wie to i owo.Trzymać zwieracze z poniedziałek z rana.Ci co jeszcze nie znają wyroku sądu wysypią sie w poniedziełek,wtorek.
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: ~dd [79.184.132.*]
    Du,powaci byliście i tyle. Chwalić się tym, że straciło się 60% kasy -na co? na ratowanie idei? "polskie huty szkła"? ludzie, zrobiono was w bambuko.
  • Re: i czego sie Macieju trzepiesz?? Autor: ~marco9691 [83.23.44.*]
    to ze sady polskie nie maja nic wpolnego z uczciwoscia, nie wspomne o sprawiedliwoscia, to rzecz chyba dla nawet Ciebie juz zrozumiala.
    przeciez ten sklad sedziowski powinno postawic sie pod sciane i ......, jak mozna orzekac tak kretynsko, nie chce uzywac wlasciwszych slow, bardziej odpowiednich w tym miejscu, ogranicze sie tylko do stwierdzenia, ze nawet sady kreca lody i to nie od dzis, skoro Sad Najwyzszy uchyla decyzje sadow trzech instancji, mimo dokumentow, stwierdzajacych, ze Jurczyk byl SB-kiem, orzeka przeciw wszystkim, ze z nie wiadomych powodow Jurczyk jednak nie byl agentem!!!
    SZOK, NA TYM POSIEDZENIU Janusz Korwin Mikke wyzwal sedziow glosujacych przeciw prawdzie" skurwysynami" i co i nic po jakims czasie zaproponowano mu ugode, niska szkodliwosc czynu, SMIECH NA SALI, TAKIE MAMY SADY, PIEPORZE TAKA SPRAWIEDLIWOSC, ZENADA NIE SADY
  • Re: i czego sie Macieju trzepiesz?? Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Nie oceniam sądów w RP bo niby z jakiej racji. Ja nie jestem kargulową matką żeby "sąd sądem a sprawiedliwość była zawsze po naszej stronie"

Ja się pytam o REALNE dokonania SIM. Pytam się założycieli, tych którzy obiecywali publicznie wiele różnorakich działań, nawet w Parkiecie o tym mówili. Tumanili wielu na forum bankiera, mamili złotymi górami i przejęciem firmy. Skoro obiecywali cuda niech teraz jakoś wyjaśnią dlaczego kurs wynosi 15gr skoro rekomendowali zakup w przedziale 50-80gr i co zrobili aby do zaistniałej sytuacji nie doszło.

• Re: i czego sie Macieju trzepiesz?? Autor: ~-XXL [83.18.138.*]
    To ile umoczyłeś kasy Macieju ?
    czyś Ty z byka spadł?
  • Re: i czego sie Macieju trzepiesz?? Autor: szefiq [80.51.56.*]
    no rozumie ze oczekiwałeś ze będziemy trzymać kasę do dziś...no wybacz..kto z nami został....już odrobił na innych walorach...BOMI do nich nie należy....pozdrawiam i powodzenia.."szeregowy" członek czegoś z czego mogę być dumny mimo wszystko..nie ma prawa krytyki ten co nic nie robi..a huty naprawdę szkoda...
    szefiq [80.51.56.*]

nadal ani słowa o REALNYCH obiecywanych dokonaniach SIM.
    szefiq [80.51.56.*] szczególnie ciekawy jest tekst:
    "no rozumie ze oczekiwałeś ze będziemy trzymać kasę do
    dziś...no wybacz..kto z nami został....już odrobił na
    innych walorach"
    Można to rozumieć w taki sposób, że SIM to nieformalne stowarzyszenie nastawione na spekulację akcjami czyli tzw."spółdzielnia" manipulująca kursami spółek na GPW. Taka działalność jest karalna w świetle polskiego prawa.
    Jak wynika z Twojego postu, wzniosłe hasła o ratowaniu huty, obronie interesów mniejszościowych akcjonariuszy i walce z grubasami, których celem było zniszczenia krosna i utrata wartości akcji które Ci grubi posiadali (sic!!!), te wszystkie hasła głoszone przez SIM na forum, to były jedynie ściemy, bo głównym celem było wykorzystanie znacznych ruchów cen do zarobienia kasy.
    Nie neguję zarabiania kasy na ruchach cen, wszak sam to czynię wykorzystując trendy rynkowe, ale to co zrobiło SIM rękami swoich założycieli i jak piszesz nadal robi, czyli manipuluje kursami akcji w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, jest nie dość że karalne to jeszcze NIEUCZCIWE i ZŁODZIEJSKIE.
    Dziwi mnie więc fakt, że członkowie tej spółdzielni, podważają uczciwość sądu i zarzucają sądowi machloje i przekręty. Sprawdza się stara zasada że złodziej najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja".
    Nie zdziwi mnie fakt złożenia pozwów sądowych przez poszkodowanych członków SIM przeciwko założycielom SIM. Sądzę, że dobry prawnik jest w stanie na podstawie publicznych wypowiedzi bankiera72, bethovena i AX udowodnić, ze działali w zmowie i na szkodę członków piramidy finansowej którą stworzyli.

Kiedy wyzywani, opluwani i bezpodstawnie oskarżani uczestnicy forum bankiera, którzy pisali krytycznie o działaniach założycieli SIM, doczekają się choćby jednego słowa PRZEPRASZAM za te pomyje, które zostały wylane na nich przez jadowitą AX, nadętego bankiera72 i bezczelnego bethovena?
  • Re: i czego sie Macieju trzepiesz?? Autor: ~magic [88.156.72.*]
    Wszystko jest w rekach 2 Panów(albo 3 bo 2 to bracia są) i teraz tak :
    Wersja pierwsza: KHS dalej robi sobie szkło itp i kursik UP UP UP to the sky.........
    Wersja druga: KHS zmiania barwy na ............... jak zwał tak zwał i sytuacja bedzie podobna jak z WSK w Krosnie ( produkcja małych samolotów , szybowców) ludzie mają prace tylko że juz to nie jest WSK Krosno ale Delphy(amortyzatory i jakieś cześci do Beowinga-silniki robią oraz samoloty także), tylko co a akcjonariatem starego WSK ? odpowiedzcie sobie sami
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: ~Sir-K [83.21.31.*]
    i dupa.... nie bedzie polskich szklaneczek ;-q
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: ~marco9691 [83.23.44.*]
    TYLKO OGaRNIECI CHECIA PRZEJECIA FIRMY ZA FRIKO SAD I JAKIS TAM BIEGLY ORZEKAJA UPADLOSC FIRMY, NIE DAJAC SZANSY NA WYCIAGNIECIE Z TARAPATOW NOWEMU PREZESOWI, ZAMOWIENIA ROSNA PRODUKCJA CALA PARA, DOLAR MOCNY, SAME +++++++ A SAD RZNIE GLUPA JAK SWEGO CZASU Janusz Korwin Mikke zwykl mawiac, czy stac nas na to???? czy Niemcy, Franuczi zamykaja swoje firmy????? pieprza unijne przepisy jak idzie o swoje, najpierw stocznia, teraz nastepny zaklad, skandal!!!

nie tylko Tuskowe rzady powoduja ze nie oplaca sie {chociazby sprobowac }ratowac firme, tylko likwidowac, chcieliscie cudow to je macie, gdzie tu zwykla uczciwosc i praworzadnosc, czy sa jeszcze tacy na polskiej Ziemi????? czy kazdy tylko patrzy jak tu podkrasc i wycyganic pare zloty kosztem innych, zal patrzec
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: ~Sir-K [83.21.31.*]
    no i właśnie to jest cała polska polityka.... nic nam nie zostało jak tylko kombinować omijać albo naginać prawo "rzeczy pospolitej polskiej na zawsze chyba takiej samej"
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    widzę, że wszystko się koledze z polityką kojarzy.
    KHS to prywatna firma która upadła z powodów ekonomicznych. W kapitalizmie bankructwa to rzecz naturalna i trzeba dziękować rządzącym, że nie pompują w trupa pieniędzy podatnika.
    Rozumiem, że czerwoni i różowi wszelkiej maści i autoramentu twierdzą, że firmy służą do dawania pracy klasie robotniczej, ale prawda jest taka, ze firmy maja przynosić zysk właścicielom i to jest główny cel ich istnienia. Kiedy tego nie robią, wówczas przychodzi czas na ich likwidację i koniec tematu. Nie widzę żadnych powodów aby dopłacać do istnienia ekonomicznych zombi, które wysysają kasę z budżetu czyli wspólnej kasy polaków. Lepiej wszak za te pieniądze wybudować infrastrukturę, której u nas brakuje, niż napychać kieszenie leniwym związkowcom i utrzymywać firmę mimo ze nie ma szans na ratunek.O dobrych pracowników nie ma się co martwić, poradzą sobie. Problemem jak zwykle są lenie i nieroby. Co do istoty istnienia huty. jeżeli jest tak dobra ze może przynosić zyski, znajdzie się jakiś inwestor, który zaryzykuje własne pieniądze i wyciągnie KHS z kłopotów. Jeżeli nie to nie ma sensu pompować szmalu w trupa.
  • Re: SIM ŚWIĘTEJ PAMIĘCI? Autor: ~magic [83.25.53.*]
    Inwestorów jest dwóch,ale tak jak pisałem zależy co zrobią: wersja WSK Krosno czy ratowanie firmy.Jeden inwestor robi w tej samej branży, drugi w innej.Ale obaj dziani jak cholera.JA skłaniam sie do wersji WSK- przejęcie prawie za darmo i co dalej ........tego to nie wiem.
[x]
KROSNOOLD 3,12% 1,65 2014-11-24 11:59:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.