• Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~Amiga [83.30.5.*]
    Jak myślicie PD czy HOTD będą jeszcze premiery w drugim kwartale ? I co to za AAA będzie niecałe dwa miesiące ogłoszone ?
  • Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~Alek [89.74.16.*]
    Zbychu nigdy by nas nie oszukał xD
  • Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~enrico_palazzo [31.179.174.*]
    Ja myślę że będą przeciągać premierę night slashers żeby cokolwiek liczącego się wydać w tym roku jeszcze. Nie liczę że megapixel dowiezie cokolwiek, chciałbym się miło zaskoczyć…
  • Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~ma [109.196.156.*]
    Czyli twierdzisz, że chłopaki z MegaPixel biorą pensje co miesiąc, nic nie robią, i na dodatek żądają jeszcze pożyczki od Spółki matki, aby dalej nic nie robić? hmmm a z czego pożyczka ma się spłacić jak nie z premier?
    Słowność jak słowność, wszyscy wiemy, że Prezes bajdurzy. Ale mimo wszystko ten czerwiec pokrywa się z wieloma innymi konferencjami, gdzie na szczegółowe pytania zawsze odpowiadał, że to raczej będzie połowa przyszłego (tego) roku, gdzie ogłosi wielką premierę. Dodatkowo po ogłoszeniu tego tytułu mamy mieć zmianę polityki. A że w czerwcu ND zawsze to i śmiem twierdzić, że tym razem nie zostaniemy oszukani.

Można pogdybać o co chodzi. Tytuł AAA jako w rozumieniu AAA to raczej nie będzie bo nie widać tego po przepływach, chyba, że pieniądze poszły do spółki do której raportów finansowych nie mamy wglądu. Ewentualnie przelewy są tak robione aby ukryć faktycznie przypływy na pokaźne kwoty, choć to nie wynika ze skonsolidowanego raportu. Więc jeśli faktycznie to AAA to rozsądne przelewy pójdą po ogłoszeniu światu. Jesli jednak ten AAA to trochę inaczej rozumiane przez Prezesa AAA, to może np. nowa część FM? Skoro tworzą upgrade do gry który wprowadzi nowe scenariusze i muliplayer to czują się na tyle silni, że zrobią nową część? Ale żeby oznaczyć to coś tytułem AAA to BAJA.

To ogłoszenie ma być początkiem czegoś nowego, więc raczej nie chodzi o typowy rimejk i nowo pozyskaną licencję. Wg mnie tworzą coś od podstaw, a co to dowiemy się na "wielkim wydarzeniu" i wg mnie to będzie czerwcowe ND.

Pozdrawiam
    Ma

• Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: generalpinochet [31.0.55.*]
    Obstawiam, że z tym AAA to chodzi bardziej o IP niż samą grę. Rozumiem to w ten sposób, że to będzie rimejk gry, która kiedyś była dużym i kosztownym tytułem, jak na czas pierwotnej premiery. Z drugiej strony prezes lubi wyolbrzymiać i mijać się z prawdą, co najlepiej obrazuje uparte twierdzenie odnośnie potencjału FM, rzekomo większego niż THOTD.
  • Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~enrico_palazzo [31.179.174.*]
    > Czyli twierdzisz, że chłopaki z MegaPixel biorą pensje co miesiąc, nic nie robią, i na dodatek żądają jeszcze pożyczki od Spółki matki, aby dalej nic nie robić?

Nie napisałem że nic nie robią, nie wypowiadam się w tej kwestii bo nic nie wiem (ostatnie wiadomości ze spółki to 2022 rok). Napisałem po prostu że nie wierzę że w tym roku coś dowiozą (piszę o samym megapixel) Swoją opinię wyrobiłem sobie na podstawie tego co się odwala przez ostatnie dwa lata w komunikacji z inwestorami oraz na podstawie tego jak przeciągane/komunikowane są prace nad hotd2, pd2, czy zaraz się zaczną pytania o fm3. O FER nie wspominając.
    W zeszłym roku prezes mówił na którymś czacie że nieujawnione tytuły (już po ujawnieniu night slashers) są realizowane przez storm trident oraz zewnętrzny zespół, więc megapixel młóci od conajmniej dwóch lat te 2/3 remaki, a z ich prac nie ma żadnego śladu, choćby teasera…
  • Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~Ma [109.196.156.*]
    A to nie jest przypadkiem tak że ten teaser będzie ujawniony jak zacznie się kampania marketingowa ? Chyba nawet ostatnio o tym prezes mówił. Rozumiem rozgoryczenie bo sam jestem wkurzony równo ale ostatnie wypowiedzi były albo mocno przemyślane przy udziale dobrego pr-a albo prezes był po prostu szczery. Jakoś nie wyczułem tam ukrywania prawdy że mpx odwala maniany co nie zmienia faktu że potrzebowali pokaźnej jak na for pożyczki. Pozostaje nam czekać bo co innego zrobimy w maju ? Dajmy im czas do czerwca. Do ND. A wtedy trzeba podjąć męską decyzję albo wchodzić na ostro z kredytem albo wychodzić z hukiem. Oby nie druga wersja. Pozdrawiam
    No ja nie hejtuje tylko wkurzony po prostu jestem. Mam średnią circa 5,60 na sporym pakiecie, fajnie by było to kiedyś sprzedać, ale taki megapixel nie pomaga. Myślę też że notowania samego mp też nie bez powodu są jakie są…
  • Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~MegaShitel [46.77.64.*]
    Z tego co czytam na GoWorku MegaPixel to ostatnio nie biorą pensji xD
    No właśnie goworka też czytałem ostatnio, już nie chciałem tutaj kopać leżącego…
  • Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~niktniewazny [188.47.123.*]
    ojjj cyzby zbliza się kolejny odpis forka? tym razem bedzie znacznie większy.
    Ale spokojnie przed nami kolejne umowy i tytuły AAA.

• Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~ja [109.243.1.*]
    Na GoWork piszą tylko niezadowoleni albo HR jak się chcesz dowiedzieć czegoś o firmie to ma pewno nie tam
  • Re: Znana już wszystkim słowność Prezesa Autor: ~Kamil [185.53.145.*]
    Ale taka jest prawda, mogę potwierdzić ze MPS nie płaci
[x]
FOREVEREN -1,03% 2,88 2025-11-07 16:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.