Hej, przebadalem te spolke dosyc konkretnie. Niestety wiekszosciowym udzialowcem jest rodzina Tool. Widnieje jako akcjonariat AS Baltplast 27% i Klient Seb bank 22% (jego zonka). Toomas byl wczesniej karany za manipulacje gieldowe. Jarek Sargava to prezes i znany jest jako likwidator i sciagacz spolek z gieldy. Niestety spolka przy obecnych wycenach dalaby pewnie nadzieje na kilkaset procent zwrotu, gdyby kontroli nad nia nie mieli kretacze. Uwazam, ze nie mozna robic dobrych interesow ze zlymi ludzmi. Ja zamykam swoje pozycje ze strata okolo 10% po tym jak sie o tym dowiedzialem, ze ukrywaja kontrole nad spolka. Jesli chcecie sie dowiedziec wiecej, to kupcie sobie za kilka euro abonament na aripaev (estonski gazeta biznesowa) i poczytajcie kilka artykulow. Wiekszosciowy udzialowiec (Tool z Zona) 7 maja oglosili, ze beda chcieli sciagnac spolke z gieldy wiec istnieje szansa odsprzedac akcje z jakas premia w niedalekiej przyszlosci, ale dokladnie sie na tym nie znam wiec passuje. Tak czy inaczej nie liczylbym na dywidende, bo Ci kretacze pewnie beda chcieli odkupic akcje za bezcen. To tylko moja opinia, wasza opinia moze byc inna.
Ale niby jak oni to ściągną? Przecież nie zdejmą spółki po cenie niewiele większej niż wartość gotówki. Żeby uciułać 90% musi być jakaś premia dla maluchów.
Pewnie masz racje. Beda wykupowac akcje i pewnie po wyzszej cenie niz za ta smieszna co jest obecnie. Za 2-3 miesiace sie dowiemy, bo poki co wniosek trafil do odpowiednich instytucji. Ja passuje, ale z zaciekawieniem bede ogladal co sie dalej wydarzy. Z takimi sprawami nie mialem stycznosci. Znacie moze jakies podobne sytuacje, kiedy nieuczciwy wiekszosciowy udzialowiec sciagal spolke z gieldy i cena akcji zblizyla sie do ich wartosci?
Podział zysku AS Silvano Fashion Group za rok 2023
2.1. Zatwierdzenie AS Silvano Fashion Group zysku netto za rok obrotowy 2023 w wysokości 9 927 000 euro.
2.2. Nie rozdzielać środków AS Silvano Fashion Group z zysku netto za rok obrotowy 2023 na kapitał rezerwowy AS Silvano Fashion Group lub inne rezerwy przewidziane przepisami prawa lub umową spółki.
2.3. Zysk netto pozostawić niepodzielny, a zysk netto za rok obrotowy 2023 uwzględnij w zyskach zatrzymanych.