Emisja ostatnia była za ~16PLN. W pełni została skupiona przez Inwestorów. I teraz Ci, którzy mają tyle akcji pozwolą sobie na utrzymywanie poziomu 14PLN? Na pewno...
Jedna umowa z niewielkim przychodem ok. 5-10 mln rocznie pozwoli prowadzić dalej projekty do:
- wyników średniookresowych OAT 1; - ustalenia dawki OAT 2 do drugiej fazy; - wyłonienia dwóch nowych kandydatów klinicznych, - rozwoju platformy mRNA.
Jedna umowa. Nic wielkiego. Chciałbym, żeby dotyczyła wczesnych programów lub platformy mRNA., ponieważ na rynku mRNA trwa globalny wyścig i trzeba już mieć coś zaklepane.
Założę się, że mają kilka ofert na stole na OAT1 ale nie sprzedają teraz, gdyż jest szansa że za rok sprzedaż nastąpi za 1,5x tyle co obecnie. Ryzyko kosztuje. To samo OAT 2.
Jakby nie liczyć niebawem muszą zrobić jakiś krok. Cos sprzedac albo wyemitować. Zbyt dużo kosztownych projektów które pochłoną kilkadziesiąt mln PLN rocznie.
Szumowski kilka miesiecy temu kupił o ile dobrze pamiętam za 1 mln po 20 zł za sztukę.
Intuicja mi podpowiada że może będzie up choć głowa nakazuje dalece posuniętą ostrożność.
Intuicja zwykle podpowiada odwrotnie ponieważ rynek z reguły jest nieintuicyjny ponieważ rządzi się swoimi prawami. Należy jest znać żeby podejmować prawidłowe decyzje. Obecnie wykres pokazuje typowy trend spadkowy a oscylatory brak jakiejkolwiek akumulacji. Zarząd sobie robi badania a cena nie przejawia jakiejkolwiek perspektywy na podpisanie umowy w jakiejs określonej przyszłości. W każdym razie żadni insaiderzy nie sygnalizują jakimkolwiek popytem ze cokolwiek w kluczowym dla spółki temacie się dzieje. Zarząd stworzył model finansowania spółki, który jest nie rynkowy. Ma jednego sponsora i państwowe granty. Buczek z Quercusa to wiedział i w odpowiednim momencie wyskoczył. Reszta uwierzyła w piękne story i wisi ma haku :)
Szumowski ma czas do 4 kwartału 2024 tak jak zapowiadał. Później to będzie inwestycja dla inwestow bardzo długoterminowych.
Z XTB wychodzili przy 17 zł trochę za nisko hehe. Z molecure wychodził na samym szczycie. Zapewne kilka transakcji na XTB zrobili bez konieczności raportowania.
W zeszłym roku w wideo parkietu mówił że biotechnologia będzie atrakcyjnym sektorem, niestety od początku roku jest odwrotnie. Sądzę że coś kupowali z Molecure ale jak widać również kiszą ogóra.
Pilnujesz tego forum i spolki jak pies gloszac non stop negatywne posty na jakikolwiek temat wobec spolki. Doswiadczenie i intuicja mowi mi ze to nie jest kwestia przypadku i doskonale jestem o tym przekonany.
Nie ma co tlumaczyc. Problemy tej spółki i pana sz. sa dosc dobrze udokumentowane na tym forum. Nic sie nie zmienia od lat w kwestii zarzadzania, polityki, pipeline'u ktorym nikt istotny sie nie interesuje, wprowadzania w blad akcjonariatu, manipulacji informacjami, emisjami Ipo, spo, fpo. Itd.Jesli widzisz, ze to sa jednak bardziej zalety niz wady - to ALL IN.
Pierwszym i najważniejszym powodem jest zmanipulowanie kluczowej informacji.
W lutym tego roku prezes komunikował w mediach że pierwszy partneringu będzie w 2024 roku. Ostatni przekaz mówi o roku 2025. Po ostatniej konfie zarządu spadki przyśpieszyły. Zarząd mówiąc kolokwialnie wbija w akcjonariuszy mniejszościowych bo ma sponsora. Popełnili kolejny błąd.
Ja zmieniłem zdanie, sądzę że zarządzający fundami również. Pewność siebie prezesa obróci się przeciwko spółce a fundy to wykorzystają. Chyba że sponsor znowu dosypie niezależnie od sytuacji.