Jeżeli amerykańce będą działać jak przy poprzedniej spółce, to spore wzrosty przed nami. Jeżeli inwestują w zespół to spore wzrosty przed nami.
Jeżeli kupili by uwalic konkurencję, to gorzej.
Zależy co masz na myśli nie uda się. Jeżeli to, że będą mieć wystarczającą liczbę akcji, aby ściągnąć spółkę z giełdy, albo ogłosić przymusowy wykup to w tym skupie niemal na 100% się to nie stanie, najpewniej skupią kilka procent akcji i będą myśleć co robić dalej. Technicznie rzecz biorąc póki są akcjonariusze mniejszościowi to nie mogą uwalić spółki, bo można ich za to łatwo pozwać, szczególnie, że to nie jest spółka z jakiegoś Luksemburga, ale z Polski. Osobiście to planuje zostać, nawet jeżeli chcieliby ściągnąć spółkę z giełdy, to i tak nie widzę powodu do sprzedaży. Jedyne co może mnie przekonać do sprzedaży to albo jakieś uczciwe premium, albo przymusowy wykup.
Nie chcę Cię martwić, ale pracowałem kiedyś w spółce, którą przejęła firma amerykańska. Podstawowe kryterium, którym jest zysk był już realizowany nie w Polsce tylko na "Kajmanach". Nie przesadzałbym z tym rumakowaniem.