I tak nie macie pomysłu co zrobić z taką górą gotówki, a wszelkie przejęcia i zakupy Wam nie wychodzą. 2023 same porażki inwestycyjne (Rank Progress ledwo na plus po przeliczeniu na PLN, kłopoty z odzyskaniem gotówki od Redanu, brak przejęcia Top Secret, niewypał z hotelem we Wrocławiu itd...). Ile można czekać na jakiś mały sukcesik. Ja się gotówką lepiej zaopkiekuję.
PS. Te skupione akcje też wypada umorzyć, bo nie wiem w jakim celu je trzymacie...
Zgadzam się z Kuczyńskim że należy wybrać literkę V lub W i powrót do szczytów będzie więc jeszcze maj powinien być dobry dla akcji . To że dzisiaj jest tak słabo na Monnari to nie ma się co przejmować nie zawsze spółki odrazu rosną po raporcie finansowym kilka dni trzeba poczekać
Tak jak długo bedzie trwał skup tak długo nie będzie wzrostów ZAPAMIETAJCIE TO WKOŃCU>>>>>>>>>>>.....miał byc koniec w 2023 ale przedłuzyli szybciej bedzie 2 zł niż 7zł
Jestem negatywnie nastawiony do Prezesa Pana Misztala i jego traktowania akcjonariuszy.
Właśnie przeczytałem list do akcjonariuszy Prezesa spółki Ailleron po publikacji wyników za 2023 rok.
To jest niebo i ziemia.
Wstyd Panie prezesie Misztal. Niech Pan idzie po nauki do Ailleronu m. in. aby nauczyć się poważnego traktowania akcjonariuszy.
Widzę i tak postępy prezes nam życzy wzrostu kursu akcji, Jeśli 1 kwartał nie będzie tragiczny to dywidenda będzie jakaś skromna za rok 2023 tak myślę.
Raport skonsolidowany wypadł bardzo dobrze więc kasa jest aby się podzielić zyskiem ale nie wykluczone że schemat będzie podobny co w zeszłym roku czyli nie dostaniemy nic . Niestety ale brak dywidendy ciągle blokuje kurs bo fundusze nie chcą wchodzić w takie spółki i koło się zamyka . Aktywa spółka posiada takie że niejedna spółka mogłaby pozazdrościć ale rynek jest ciągle ślepy niestety . To już nie ta sama giełda co kiedyś dawniej na info że prezes skupuje akcje , akcje dostawały ekstazy a teraz nic ,nie ma reakcji pozytywnej . Trudny okres do inwestowania widać to choćby po indeksie cenowym nie ma szału jest hossa ale na wybranych spółkach .
A co jest dobrego w tym raporcie? Wynik skonsolidowany nieźle ale operacyjny na działalności podstawowej to niecały milion, czyli dobry warzywniak. Monnari nie zarabia na działalności głównej, tylko na spółkach córkach. To z czego ma wypłacić dywidendę? Jak napisał kolega na początku, żaden z planowanych interesów nie wypalił. Spółka prowadzi bardzo niejasny intencjonalnie skup akcji własnych (nikt nie wie po co) a wskaźnik C/Z jest w okolicach 20, a więc znowu prawie trzy razy słabiej niż np. VRG. Po smierci prof. Filipiaka COMARCH urósł ze 120 do 250 zł. Nikomu źle nie życzę ale Prezes sam chyba nie wie w jakim kierunku to wszystko ma podążać. No i po co pisać o dywidendzie? Wystarczy przeczytać rekomendację Zarządu i wiadomo... Obserwujemy próby podbicia kursu zleceniami na 1 -5 akcji ale chętnych do kupna jakoś nadal brakuje. To bogata spółka (a raczej grupa MISZTAL SA) ale bez perspektyw i jasnego celu rozwoju. Tak to widzę. Co jakiś czas się łudzę myśląc, że trzymam tyle czasu, to jeszcze potrzymam. Ale jak sprzedam mój skromny pakiet to przy obecnych obrotach, zwalę kurs poniżej 5 zł (to ironia lekka...)
Sprzedać to ty możesz majtki na targu bo tyle masz jak widać haha nie no Osmieszyles się leszczu na maxa tutaj :))) jak bym ją sprzedał to by kurs runal na grosze :) więc dziecko schowaj się i nie wychodź bo wstyd przynosisz dla całej rodziny :) Misztal rządzi i możesz go cmoknac w cztery litery takimi leszczami to on nie zawraca sobie głowy :)
Ty chyba dziecko nie wiesz co piszesz :) po pierwsze skąd wiesz po ile kto kupił żeby mówić ile i czyje są warte więcej ?cena akcji na rynku jest jednakowa a to że ktoś ma więcej nie oznacza że są mniej warte dziecko! Tak pustego posta jeszcze tutaj nie było dorownujesz wpusowi azatem bo nick to możesz zmieniać sobie !
Staruszku, liczy sie po ile możesz spieniężyć, swoj pakiet rzucisz w rynek to grosze dostaniesz. Masz swoj wiek a takie bledy popelniasz, angazujesz duzy kapital w nie plynna spolke.
Kolego haha nie przejmuj się tak moim pakietem. To była ironia (wiem, trudne słowo) mająca zobrazować bardzo niskie obroty i nikłe zainteresowanie spółką. W tym kontekście nie ma większego znaczenia ile mam akcji, ale ma już znaczenie że Monnari nie leży w kręgu zainteresowań żadnego chyba inwestora instytucjonalnego. Znajdziesz na GPW kilka znacznie lepszych pod względem wskaźników technicznych i finansowych spółek odzieżowych. Dodatkowo będą to spółki przejrzyście zarządzane i nie traktowane przez głównego udziałowca jak prywatny folwark. Bardzo ubolewam, ze to piszę ale tak uważam i to pomimo tego że jestem akcjonariuszem Monnari.
Nie ośmieszaj się Azatem bo wcześniej pisałeś że sprzedałeś akcje a teraz piszesz ze masz haha twoje brednie na prawdę są już marne poczytaj swoje wcześniejsze wypowiedzi bo jak widać masz zaniki a forum wszystko przypomina więc jak chcesz udawać oszusta to najpierw poczytaj swoje wcześniejsze posty. Bo widząc to tym bardziej Misztal ma z takich jak ty mega polewkę. Nikt nikomu nie kazuje kupować Monnari jest wiele innych spółek więc pisanie i biadolenie jest na prawdę żałosne. Jaki problem kupić inne spółki skoro są lepsze okazję? Tylko biadolenie na Monnari ośmiesza was i Misztal ma ubaw pewnie.
Monia ma być jak kurtyzana bo tak chce Pan Ma być tania i poniżana a mogłaby być jak złoto i tańcować na parkiecie ale Pan nie chce, Pan chce by Monia płakała Panie gdzie realna wycena akcji, gdzie dywidenda, gdzie umorzenie skupionych, gdzie...? w ....! Balowiczów drobnych tutaj dla Pana za dużo,a Pan Moni chce dla siebie i tylko dla siebie Żal Pana Panie, balowicze Panu uwierzyli a Pan ich z balu wyprasza, ale i Pana kiedyś wyproszą Panie
Ta dostaniecie dywidendę chyba w zęby od Misztala czytając was ma ubaw po pachy pewnie :) nic wam nie da bo nie musi on tutaj rządzi a nie jakieś leszczyki z forum z paroma akcjami :) możecie zapomnieć o Dywidendzie bo nic nie dostaniecie co widać już chyba po punktach na walne. Więc dzieci do piaskownicy babki stawiać póki jest ładna pogoda.Do póki Misztal rządzi nic nie dostaniecie wystarczy jak on sobie wypłaci i Zarząd nagrody sowite za ciężka pracę siedziedzac na fotelach w spółce i popijajac kawusie haha a wy co najwyżej możecie sobie poryczeć na forum :)
Wielu prezesów milionerów na GPW wykiwało drobnych i mają się bardzo dobrze, jak się to mówi bogatemu to diabeł dzieci bawi. Cóż mi pozostało trzymam dalej ale był to mój błąd inwestycyjny. Przed walnym moze coś urośnie aby zamknąć usta akcjonariuszą
Odświeżam temat dywidendy od spółki Monnari. Zainspirował mnie do tego artykuł na innym portalu finansowym traktujący o spodziewanych w 2025 roku dywidendach i ich wysokościach. Trzeba przyznać, że na tle wielu spółek płacących dywidendy, częstokroć przekraczające stopę bieżącej inflacji, spółka Pana Misztala jest całkowicie zacofana.
Panie Prezesie, tak jak w tytule, daj Pan choć małą nagrodę dla wiernych akcjonariuszy.