Insiderzy i fundy trzymają od lat prawie 90% akcji Introlu. Dlatego jest moim zdaniem szansa na dalsze dynamiczne wzrosty, bo wyniki dzięki środkom KPO i transformacji energetycznej powinny ładnie rosnąć (a wraz z nimi dywidendy) - a akcji na handel jak na lekarstwo.
Któregoś dnia musi być tutaj odpał. Mocne niedoszacowanie jak na tak wzrostową spółkę + niewielka ilość akcji muszą dać efekt. Cierpliwi będą nagrodzeni. Tymczasem „na pocieszenie” za chwilę druga dywidenda w tym roku. Czy będzie trzecia w wakacje ? Zobaczymy, ale to moim zdaniem bardzo możliwe
Ja nie potrzebuję odpału. Dywidendy dają tutaj procentowo więcej niż czynsz z mieszkania, a jeśli kiedyś bym musiał sprzedać mój pakiet, to i tak mam już DUŻY plus. Dla mnie to typowa dywidendówka na lata …
Dnia 2024-05-04 o godz. 18:41 ~Mamoń napisał(a): > Ja nie potrzebuję odpału. Dywidendy dają tutaj procentowo więcej niż czynsz z mieszkania, a jeśli kiedyś bym musiał sprzedać mój pakiet, to i tak mam już DUŻY plus. Dla mnie to typowa dywidendówka na lata …
Mam dokladnie tak samo, kupilem po 5 zakopalem, biore dywidendy i grzecznie czekam. Ponizej 20-25 nie sprzedaje. W przeciagu 5-6 lat pewnie splaci sie z samych dywidend. Pokazcie mi druga taka spolke na gpw, chetnie zakupie.
każdy się ekscytuje wzrostem o 100% w ciągu 1,5 roku a przy takich wynikach powinien wzosnąć 300% jak inne budowlane. Przecież jest hossa na gieldzie i wiekszość spółek z WIG20 poza energetyka i Orlenem wzrosła ponad 100%, więc niczym istotnym Introl się nie wyróznił. Chcecie wzrostów to musi wiedziec o tej spółce 10% uczestników kasyna a nie 1%
spekuła inwestowanie granie - to są tylko słowa a liczy się wycena. Tutaj powinno być 25 pln... a nie ma... PKOBP PEKAO LPP KGHM itd juz nie wspomnę o Alior dały o wiele wyższą stope zwrotu.
dzisiaj i wczoraj dokupiłem kolejne 1100 akcji ...
No i co z tego, skoro "ulica" nie interesuje się tą spółką. Fundusze kupiły co miały kupić i siedzą cierpliwie zgarniając dywidendy (Generali, PKO BP, Uniqa i BNP Paribas), a dla drobnych graczy widać temat nieaktrakcyjny. To nie gaming czy inne gorące tematy...
i kupa nikt tego niechce kapral i jego familia wszystko w jednych rękach omijają wszyscy inwestorzy ich z daleka tylko animator giełdowy robi obrót akcjami 100 akcji kupi i sprzeda