• Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~prof_ekonomii [37.248.219.*]
    Dla osób, które mają problemy z wyciągnięcie wniosków lub nie mialy czasu na obejrzenie materiału:

1. Wyraźnie widać, że wycena giełdowa w ocenie zarządu jest nie do zaakceptowania. Podchody fundow w celu zakupu kończyły się fiaskiem. Zarząd ustawił wysoka cene/adekwatna cenę.
    2. IFZ bedzie long selerem. Ogon sprzedażowy Operator 911 robi wrażenie. IFZ daje dużo większe perspektywy sprzedaży i zwłaszcza 2025 zapowiada się rekordowo.
    3. Zarząd ma wizję i plan rozwoju technologii z kreowaniem realnych map. Dodatkowo Road mapa IFZ napawa optymizmem. Wersja full relase to będzie zupełnie inna gra...W zdecydowanie wyzszej cenie.
    4. Strategia wypłacenia dywidendy 100% zysku po raz setny potwierdzona. Pan Jakub dał wyraźny sygnał, że cała kasę ładują w dywidendę i odczułem u niego rozgoryczenie, że akcjonariusze nie potrafią liczyć... przy aktualnym zysku i 5,5 miliona akcji w obiegu już mamy ok 2 zł na akcje. W takim tempie ok 3 lub 4 zł na jedną akcje. Spolka gamingowa z potencjałem nowych produkcji i dywidenda do 20 % ? Tego jeszcze na GPW nie było.
    5. W związku z faktem, że akcjonariusze nie potrafią liczyć i żadna lokata nie gwarantuje zysku grubo ponad 10% pojawiła się deklarcja skupu akcji za kapitał zapasowy. Walne w czerwcu skup penie lipiec sierpień. Zdaniem Pana Jakuba skup dużo bardziej korzystny niż aktualnie posiadane lokaty.
    6. Pojawiły się info na temat wdrożenia technologii mapowanka miast w grze w Total Tank, której głównym game changerem będzie coop.
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~Mimi [91.192.165.*]
    przedstaw kalkulację jak obliczyłeś to 2pln dywidendy?

• Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~Orzel74 [194.15.120.*]
    Pan Jakub zadaje sobie pytanie - Czy będziemy kiedyś spółką stricte technologiczną ............
    Oznacza to nie mniej ni więcej - jest duże zainteresowanie ze strony dużych i małych (to też padło w webinarze). W wycenięe GOP i porównaniach cap market na tle sektora zuełnie pomijany jest aspekt technologii map. Myślę że do 6 m-cy powinniśmy otrzymać kolejne info na wzór umowy z Noobz.
    Podczas webinaru byłem niedostępny i szkoda że nikt nie zadał pytania o
    - czy jest plan IFZ na u-mobile, jak tak to jaki.
    - czy premiera IFZ miała wpływ na wzrost sprzedaży 911, 112.
    - kompetencje zespołu w co-op poprzez dotrudnienie 1-2 specjalistów.
    Tak webinar słaby. Słabe pytania i mi przetrwało chyba były problemy na łączu. Zresztą co innego można było powiedzieć? Rynek jest jako jest nawet był ten wątek poruszony. Widać zresztą jak mało osób oglądało ten webinar że brak zainteresowania takimi inwestycjami skoro można zrobić 16% na 3 letnich obligacjach. Po takiej premierze spółka się przepołowiła więc rynek gamedev w Polsce jest w czterech literach
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~Ryszard1 [5.184.246.*]
    Po kiego licha tu siedzisz Mimi jeśli się wszystko nie podoba ?
    Bo dobra spółka. Tylko że ja nie mam pozycji i obserwuję jak zaklinacie rzeczywistość. Też chce kupić ale mam czas. Procesy rynkowe są nieubłagane mogę śmiało mówić wam prawdę i tak nie zatrzymacie spadków chyba że ktoś wykupi FF ale to się oczywiście nie stanie bo za mało kapitału. Będę z wami długoterminowo i kupię w lepszej cenie niż teraz. Zero kłamstw tylko prawda.
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~prof_ekonomii [89.64.50.*]
    Co to za dziadostwo wypełzło spod kamienia? A idź w piz%@

@orzeł było pytanie o kompetencje coop takich brak. FAktycznie Zabrakło info na temat bundle packów i ile 112 i operatora poszło. Myślę, że ładne parę tys.
    Jeżeli rządzą tobą takie emocje to moim zdaniem nie wytrzymasz tutaj z nami na 100 za akcję po tym jak zakupię za 10. Myślę że się poddasz jak większość, być może przy 15 złotych się wysypiesz i odejdziesz z giełdy z podkulonym ogonem. A zamiast trolowac jasno napisałam ci co myślę o rynku i dlaczego tutaj jestem. Natomiast ty mnie opluwasz. Dziecinne zachowania bo masz wirtualną stratę. To kupowałeś spółkę bo dobra na lata? Czy kupowałeś licząc na szybkie zyski? Ja kupuję spółki a ty kupujesz akcje
    Te wasze nerwowe analizy ile gdzie i co się sprzedało to nic nie zmieni. Po co się tak uspokajać? Trzeba czekać. Po zakupie akcji już nic nie da się zrobić - trzeba czekać i tyle. Po co się tak nakręcać?
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~prof_ekonomii [89.64.50.*]
    Wypad z baru
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~Orzel74 [194.15.120.*]
    Wiem że było, chodzi mi o to czy zdobywanie kompetencji obecnego zespołu czy rekrutacja i dokoptowanie o 1-2 osoby z kompetencjami.
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~a2a [84.205.172.*]
    Przecież powiedział że jesli będą chcieli zwiększyc kompetencje lepiej pozyskac z rynku niz samemu się uczyć.
    Masz rację, kłania się słuchanie ze zrozumieniem.
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~Ciekawy [185.246.208.*]
    Za 23r też będzie dywidenda?
    Dowiesz się dopiero w 24 po wynikach za 23
    Oby nie. Proponuję cały zysk plus kapitał zapasowy wykorzystać na skup akcji.
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~steamspy [217.97.113.*]
    100 % dywidendy dla zarzadu i 20 % FF wiec spolka nie bedziemiala nic z tego, zespol przepracowany po 16 godzin dziennie , nie ma kasy na odpowiednią liczbe osob
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~steamspy [217.97.113.*]
    i jeszcze nie ma kolejnej dobrej gry a wszystkie zyski z ifz na dywidende
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~zdziwiony [83.30.219.*]
    podaj nazwę tych magicznych obligacji płacących 16% na rok
    chętnie kupię w poniedziałek
    tylko nie pisz o takich co nie można ich teraz już kupić
    "co było to nie jest"
    3 letnie obligacje skarbowe łącznie wpłacą ponad 16% wystarczy policzyć
    Pytanie było na rok.
    To nie lepiej PLW I pyk 3 lata masz minimum 20% z dywidendy
  • Re: Zabrane wnioski po webinarze z Panem Jakubem Autor: ~Szczery [13.42.55.*]
    Inwestowanie pod dywindendę w PLW ?! Przecież ta firma miała gorsze zyski r/r pomimo sprzedaży akcji i to przy 16% inflacji w 2023 roku i tym ich rzekomym hicie HF2. Wystarczy popatrzeć na przepływy pieniężne by widzieć, że oczyszczony rzeczywisty wynik byłby porównywalny z C/ZO na poziomie 20 - czyli jest drogo pomimo spadającego kursu od 2020 roku. Wystarczyło w tym czasie (3 ostatnich lat) mieć obligi od KGHM już nie mówiąc o Best czy Polsacie by zrobić znacznie lepsze wyniki na portfelu aniżeli na PLW. Wynik za ostatnie lata jest miażdżąco korzystny dla obligacji vs. balon Playway (to jest nadal droga spółka !). Zasadniczo to nawet trzymanie pieniędzy na byle lokacie w banku było bardziej opłacalne w ostatnich latach.

Jeszcze tutaj do was wrócę po raporcie za II kwartał bo widać, że z matematyką to u was na bakier. Moje oczekiwania to około 3 mln zysku maks w kwartale premiery tej gierki rodem z 8 bitowców. Do zobaczenia bo będzie tutaj wówczas śmiesznie.
    Ponieważ HF2 yski przeniesiono na ten rok. Podmiana z ABB MG I wynik jest. Ostatnio można było spokojnie kupować po 270-280. Dalej sobie samemu licz.
    GOP i zysk 3 mln w Q2? Ty nie jesteś szczery ty jesteś żałosny.
[x]
GAMEOPS -4,06% 14,66 2025-10-17 13:44:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.