Masz jakies info ze na JSW ta dywidenda rzeczywiscie bedzie? Po tym co sie tam nad...dalalo w zeszlym roku, ja nie mam takiej pewnosci. Chyba predzej na ele bylbym jej pewny.
Walor jest mocno niedowartościowany. Przez ostatni tydzień shorty próbowały mocno dołować kurs. Nie udało się im. Na chwilę obecną mają ok 3 mln akcji do okupienia. Co shorty rzucą to akcje są zbierane. Przez tydzień zbierałem akcje. Walor mocno wykupiony. Zaryzykowałem. Jakby jeszcze dywidenda było to byłoby nieźle :). Zobaczymy.
Shorty mają do odkupienia dużo akcji :))??
Aktualizacja na 30.04 9,72% FF :) 5.11mln. Kończy się „paliwo”? :) W tym tempie w przyszłym tygodniu short squeeze
No to troche matematyki : jsw - akcjonariat : na dzień 03.05.2024r
1. Skarb Państwa - 55,17%
2. Goldman Sachs - 5,12%
3. Pozostałe fundusze (14 szt) - 7,45%
4. Mniejszościowy akcjonariat (tzw.ulica) - 32,26%
Shorty do odkupienia : 2,3% - tj. około 2 700 466 szt - czyli około 8% akcji akcjonariatu mniejszościowego - na 100 waszych akcji 8szt musza od Was odkupić - pod warunkiem , że nikt inny czyli innny akcjonariusz nie kupi.
Patrząc na cały arkusz zleceń z dnia 02.2024r - żeby skupić 2 700 466 szt - trzeba by wykupić wszystkie akcje do ceny : 86,06zł - i nikt inny by nie kupował tylko shorty
Jeżeli Ciebie to nie interesuje to nie odpowiadaj. Przynajmniej ktoś potrafi coś merytorycznego napisać. Jeżeli byś sprawdził to byś się dowiedział, że kolega napisał z dobrego serca. Widać ty z tych co drugiego odzukać i wydub….ć. :))))))
Jest jakiś porządek na tym świecie a przynajmniej powinien być.
Jak będę chciał tu zrobić k.u.p.e to też mam prawo?
Forum JSW jest w innym miejscu, prawda?
Mnie tu interesuje ELT, a nie jsw
Dnia 2024-05-03 o godz. 07:43 ~Jm napisał(a):
> No to troche matematyki : jsw - akcjonariat : na dzień 03.05.2024r
> > 1. Skarb Państwa - 55,17%
> > 2. Goldman Sachs - 5,12%
> > 3. Pozostałe fundusze (14 szt) - 7,45%
> > 4. Mniejszościowy akcjonariat (tzw.ulica) - 32,26%
> > Shorty do odkupienia : 2,3% - tj. około 2 700 466 szt - czyli około 8% akcji akcjonariatu mniejszościowego - na 100 waszych akcji 8szt musza od Was odkupić - pod warunkiem , że nikt inny czyli innny akcjonariusz nie kupi.
> > Patrząc na cały arkusz zleceń z dnia 02.2024r - żeby skupić 2 700 466 szt - trzeba by wykupić wszystkie akcje do ceny : 86,06zł - i nikt inny by nie kupował tylko shorty
Przejście z Elektrotimu na JSW wydaje się ciekawą propozycją.
Dnia 2024-05-06 o godz. 07:49 ~Gucio napisał(a): > Ja kupiłem grupę azoty. Są na minimie. Jest nowy zarząd i zrobił odpisy a i tak wchodzi na akcje 60 zł.Tylko może być lepiej. >
Pewnie masz racje, ale to bedzie sie kisilo jeszcze dlugi dlugi czas. Same polimery sa warte 7 miliardow zlotych, wiec moze gra warta swieczki - ale perspektywa raczej dluuuga zanim zrobia tam porzadek.
Hihihi. Jak wczoraj była akumulacja to co jest dzisiaj ???? Hihihi
Kombinuj dalej. Akcjonariusze pozbywają się akcji. Konferencja wynikowa mogła jeszcze uratować kurs ale zarząd poległ na niej. Taka prawda. Hihihi