Żabka nie wypowiedziała umowy, to raz.
Dwa, owszem - artykuł sprzed roku, ale to właśnie ta współpraca teraz będzie owocowała nie tylko zwiększonymi przychodami, ale wszystko na to wskazuje / zyskami.
Pytasz się mnie czy jestem prezesem? Really?
Dnia 2024-04-26 o godz. 20:50 ~PNT napisał(a): > Żabka nie wypowiedziała umowy, to raz.
wypowiedziala. i tam nie bedzie paczek. no chyba ze jestes prezesem i wiesz wiecej :-)
> > Dwa, owszem - artykuł sprzed roku, ale to właśnie ta współpraca teraz będzie owocowała nie tylko zwiększonymi przychodami, ale wszystko na to wskazuje / zyskami.
wiekszosc paczek w tej wspolpracy byla w Zabce chyba? i Poczta robila jakis mizerny procent calosci, bo wiekszosc robil DHL
Dnia 2024-04-26 o godz. 20:50 ~PNT napisał(a): > Żabka nie wypowiedziała umowy, to raz.
wypowiedziala. i tam nie bedzie paczek. no chyba ze jestes prezesem i wiesz wiecej :-)
NIe prawda - DHL może wypowiedzieć umowę po III kw br. Żabka współpracuje jeszcze z DPD i Pocztą Polską i nie jest powiedziane, że te dwie firmy przejmą część tortu DHL-u (który rozpoczął rozpaczliwą walkę cenową o przesyłki w żabce widocznie kawełek który posiada nie jest dla niego obecnie rentowny). B
> > Dwa, owszem - artykuł sprzed roku, ale to właśnie ta współpraca teraz będzie owocowała nie tylko zwiększonymi przychodami, ale wszystko na to wskazuje / zyskami.
wiekszosc paczek w tej wspolpracy byla w Zabce chyba? i Poczta robila jakis mizerny procent calosci, bo wiekszosc robil DHL
Żabka za pośrednictwem DHL nie jest jedynym a tym bardziej główny źródłem przychodów. Od pewnego czasu jej udział regularnie spada. Po wejściu Chorwacji dywersyfikacja zapewne się poprawi. A odpalenie współpracy z pocztą też przyniesie dodatkowe przychody - a nakłady inwestycyjne tam zostały już poniesione. Kto wie czy nie przyczynią się również do poprawy rentowności.
> > Pytasz się mnie czy jestem prezesem? Really?
tak. tak mi to wyglada
Raczej nie sądzę - mimo zapowiedzi chęci poprawy komunikacji nikt takiego nie nastąpiło. Liczę na konferencję / spotkanie / przy okazji prezentacji wyników i odpowiedź na nurtujące pytania inwestorów.