• Prezes o współpracy z PP Autor: ~PNT [31.0.71.*]
    https://www.wiadomoscihandlowe.pl/logistyka-dla-handlu/rynek-kurierski-i-pocztowy/poczta-polska-ulatwia-nadawanie-przesylek-kurierskich-nie-trzeba-drukowac-etykiety-2447858
  • Re: Prezes o współpracy z PP Autor: ~conasczeka [83.24.4.*]
    artykul z kwietnia 2023. zanim Zabka wypowiedziala umowe

btw. czy PNT = Marek Piosik?
  • Re: Prezes o współpracy z PP Autor: ~PNT [31.0.71.*]
    Żabka nie wypowiedziała umowy, to raz.
    Dwa, owszem - artykuł sprzed roku, ale to właśnie ta współpraca teraz będzie owocowała nie tylko zwiększonymi przychodami, ale wszystko na to wskazuje / zyskami.
    Pytasz się mnie czy jestem prezesem? Really?
  • Re: Prezes o współpracy z PP Autor: ~PNT [83.24.4.*]
    Dnia 2024-04-26 o godz. 20:50 ~PNT napisał(a):
    > Żabka nie wypowiedziała umowy, to raz.

wypowiedziala. i tam nie bedzie paczek. no chyba ze jestes prezesem i wiesz wiecej :-)

> > Dwa, owszem - artykuł sprzed roku, ale to właśnie ta współpraca teraz będzie owocowała nie tylko zwiększonymi przychodami, ale wszystko na to wskazuje / zyskami.

wiekszosc paczek w tej wspolpracy byla w Zabce chyba? i Poczta robila jakis mizerny procent calosci, bo wiekszosc robil DHL

> > Pytasz się mnie czy jestem prezesem? Really?

tak. tak mi to wyglada

• Re: Prezes o współpracy z PP Autor: ~Mareczek [83.24.4.*]
    btw. czy PNT = Marek Piosik?
  • Re: Prezes o współpracy z PP Autor: ~Radq [188.252.42.*]
    Dnia 2024-04-26 o godz. 20:50 ~PNT napisał(a):
    > Żabka nie wypowiedziała umowy, to raz. 

wypowiedziala. i tam nie bedzie paczek. no chyba ze jestes prezesem i wiesz wiecej :-)

NIe prawda - DHL może wypowiedzieć umowę po III kw br. Żabka współpracuje jeszcze z DPD i Pocztą Polską i nie jest powiedziane, że te dwie firmy przejmą część tortu DHL-u (który rozpoczął rozpaczliwą walkę cenową o przesyłki w żabce widocznie kawełek który posiada nie jest dla niego obecnie rentowny). B

> > Dwa, owszem - artykuł sprzed roku, ale to właśnie ta współpraca teraz będzie owocowała nie tylko zwiększonymi przychodami, ale wszystko na to wskazuje / zyskami. 

wiekszosc paczek w tej wspolpracy byla w Zabce chyba? i Poczta robila jakis mizerny procent calosci, bo wiekszosc robil DHL

Żabka za pośrednictwem DHL nie jest jedynym a tym bardziej główny źródłem przychodów. Od pewnego czasu jej udział regularnie spada. Po wejściu Chorwacji dywersyfikacja zapewne się poprawi. A odpalenie współpracy z pocztą też przyniesie dodatkowe przychody - a nakłady inwestycyjne tam zostały już poniesione. Kto wie czy nie przyczynią się również do poprawy rentowności.

> > Pytasz się mnie czy jestem prezesem? Really?

tak. tak mi to wyglada

Raczej nie sądzę - mimo zapowiedzi chęci poprawy komunikacji nikt takiego nie nastąpiło. Liczę na konferencję / spotkanie / przy okazji prezentacji wyników i odpowiedź na nurtujące pytania inwestorów.
[x]
POINTPACK -0,59% 16,80 2025-10-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.