Nie rozumiem tych, którzy zapraszają kolejnych do PAM, bo jeśli PAM chce sprzedać swoje akcje w korzystnej cenie, to każde zwiększenie puli sprzedaży z zasady zmniejsza jednostkową cenę, ponieważ cena hurtowa jest z reguły niższa niż detaliczna, a poza tym trudniej znaleźć chętnego na wydanie większego kapitału.
Nie masz argumentów na zaprzeczenie mojej tezie, więc uciekasz się do inwektyw. Tylko tak potrafisz? Nie naciągniesz rynkowych reguł, żebym nie wiem jak się napinał. Zakłamanie i iluzja to twoje hobby?
Martwi cię ze nowi akcjonariusze PAM umniejszą zapłatę za poszczególne akcje członków PAM? Przecież nie ma cię w PAM. Zaglądasz do cudzych portfeli, a to brzydki zwyczaj. Zgodnie z regułami rynku PAM może sprzedać swoje, a ty będziesz czekał na ofertę od inwestora albo wystawisz się na Allegro. I może zgadniesz więcej. Ale starać się będziesz SAM.
Dnia 2024-04-29 o godz. 20:57 ~320 napisał(a): > Martwi cię ze nowi akcjonariusze PAM umniejszą zapłatę za poszczególne akcje członków PAM? Przecież nie ma cię w PAM. Zaglądasz do cudzych portfeli, a to brzydki zwyczaj. Zgodnie z regułami rynku PAM może sprzedać swoje, a ty będziesz czekał na ofertę od inwestora albo wystawisz się na Allegro. I może zgadniesz więcej. Ale starać się będziesz SAM.
Czy Ty 320 (nie wiem czy złotych , czy dolarów ) uważasz że ktoś coś komu załatwi ? Małecki to sprzeda ale was , a nie wasze akcje , swoje podejrzewam że już sprzedał , ale o tym później .
Dnia 2024-04-29 o godz. 20:57 ~320 napisał(a): > Martwi cię ze nowi akcjonariusze PAM umniejszą zapłatę za poszczególne akcje członków PAM? Przecież nie ma cię w PAM. Zaglądasz do cudzych portfeli, a to brzydki zwyczaj. Zgodnie z regułami rynku PAM może sprzedać swoje, a ty będziesz czekał na ofertę od inwestora albo wystawisz się na Allegro. I może zgadniesz więcej. Ale starać się będziesz SAM.
Ej, ej, czytaj uważniej co ja napisałem. Wcale mnie nie martwi taka postawa PAM, tylko jej nie rozumiem, co nie znaczy, że jest niewłaściwa, bo może jest to świadomy wybór poniesienia określonych kosztów w imię czegoś. Ja też czasami coś wpłacam na Caritas i takich jest wielu. Ale wracając do meritum, jakoś z konwersacji z członkami PAM za bardzo nie wynika, aby to byli altruiści, więc jedno jakby przeczy drugiemu i mamy dylemat.