Ja co jakiś czas uśredniam, spółka niby duze perspektywy ale po tym wyczynie Pana W. to może by różnie w moim przypadku inwestycja długoterminowa wiec jakos specjalnie mi sie nie spieszy im więcej zapakuje po mniejszym kursie tym więcej zarobie w przyszłości
Pan Drzemich ci powie, że nic nie zarobisz, ale zobaczymy. Kiedyś nadejdzie hossa i wtedy na największych śmieciuchach zarobi się najwięcej. Jak dotąd BLG traktuje jako śmieciuch, głównie ze względu na kłótnie na Górze (Pan W. itd. - znana sprawa)
Zgadza się, jak kiedyś nadejdzie hossa ( a może już się rozpoczęła ) - wtedy będą rosnąć porządne spółki. Które? To już widać ( mnóstwo walorów zaliczyło od dołka wzrosty po 200 a nawet 300% ).
Firmy mniejsze na razie cieńko przędą ( do nich należą V fale hossy ), choć są i takie, które już pięknie rosną - także te z NC.
BTG także ma szansę, ale dopiero po istotnych rozstrzygnięciach co do wyników i podaży akcji Wesołowskiego. Póki co, firma straciła jakby grunt pod nogami i nic na to nie poradzimy.
Można sie domyślać kto wywala.Zbiera tajemniczy inwestor lub sam prezes ale to inna bajka.Jak pan Wesołowski wywali to co narazie może to sie uspokoi.Jedyne co martwi to te 12 mln zablokowanych akcji.Ciekawe jak tam wyniki
Wiesz obowiązek jest,ale prawo nie zabrania kupowania na najbliższą rodzine(np fon).Powiedzmy że masz racje to powiedz mi kto łyka takie ilości akcji nie mając jakiś planów wobec spółki?Rozumiem jak by to było 200-300 tyś to może mali to wzieli ,,ale 1,4 mln ?
Milion BTG - a co to za kwota ? Dziś to raptem 80k zł.
Każdy kto kupuje liczy na to samo - uzdrowienie sytuacji i atmosfery wokół spółki. Gdyby do tego doszło, zysk będzie pokaźny ( aczkolwiek sprzedaż dużych pakietów po wzrostach nie będzie łatwym zadaniem - do tego potrzebna będzie solidna hossa ). O tej nie ma na razie co marzyć.
Uzdrowienie nastąpi dość szybko.Hosse to zobaczymy ok 2 kwartału 2010 roku (niech tylko samochodówka w stanach i banki sie uspokoją).Pomyśl że cześć z inwestorów nie kupiło akcji aby je sprzedać na newconnect a na rynku głównym gdzie takie pakiecik łatwiej upłynnić
2 kwartał 2010 ?
To jeszcze cały rok :))
Parkiet główny to mrzonki. Żeby tam się dostać BTG musiałby kosztować 65 groszy.
My możemy sobie co najwyżej pomarzyć o 12 groszach - o ile prezes nie wykorkuje wcześniej z tych nerwów ( bo coraz gorzej wygląda ).
Niedawno wyszedłem z tej spółki. Niby dobra ale według mnie sa lepsze. Mój wybór padł na zapomniana ostanio GPPI , porównywalem wskazniki i ma naprawde super np: GPPI maja c/wk = 0,68 c/z =6 a to dane na 2008. GPPI po wygraniu pakietu wierzytelnosci na 32,5 mln i emisji obligacji za 50 mln, (kapitalizacja spółki jedyne 4,5 mln) napewno przekroczy prognozy na 2009 czyli 1,5mln netto co daje c/z 3. Więc w kazdej chiwli może nieżle wsykoczyć Według mnie warto kupic pakiet za kilka tysięcy