• A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~rycho [77.65.32.*]
    Zadnych info, zadnych wyjasnien.
    Jakby nie inwestorzy to by sie nie dowiedzieli o decyzji SKO.
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~vklf [31.61.247.*]
    Powinni wziąć się już teraz za przygotowanie wariantu alternatywnego w raporcie ooś. A nie czekać bezczynnie na wezwanie z gminy do uzupełnienia raportu. W decyzji SKO mają wszystko napisane.
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~rycho [77.65.32.*]
    W czasie kiedy zlozono odwolanie juz powinny byc prace.
    A tu nikt nic nie wie.
    Cienko to widze.
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~30zeta [91.204.206.*]
    Swoja drogą farma fotowoltaniczna to nie elektrownia atomowa,

to jedna wielka dziecinada z tym wariantem altermatywnym

chyba, że komisja chce sobie wybrać czy panele będą w rzędach czy w trójkatach postawione.
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~rycho [77.65.32.*]
    No wlasnie. Zeby komisja wybierala wariant ktory jej pasuje , a inwestor to co kieszenie pelne kasiory?
    Stare zapomniane i nie przydatne tereny po poligonie a tu takie wymagania...????
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~vklf [31.61.247.*]
    Wymagania są jednakowe dla wszystkich inwestycji. Wariant alternatywny musi być racjonalny tzn. możliwy do realizacji technicznie i opłacalny ekonomicznie. A nie taki, który sam inwestor w raporcie ooś uznaje za pozbawiony sensu. W takiej sytuacji uznaje się, że nie przedstawiono wariantu alternatywnego więc raport nie spełnia wymogów ustawowych. Co ważne wariantem alternatywnym nie może być również wariant zerowy tzn. odstąpienie od realizacji inwestycji.
    Przecież to nie komuna , że państwo nakazuje firmie styl działania, mam projekt , zgody środowiskowe więc co oni chcą wybierać - jak mam działalość prowadzić ?

Jest wariant najlepiej opłacalny dla firmy więc po co mi tworzyć drugi który bedzie dla mnie gorszy ? To kompletny nonsens.
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~Posiadacz [78.77.214.*]
    O jakim horyzoncie czasowym obecnie mówimy?
    Ile czasu na co jest konieczne?
    Można uśrednić dokupić 50-100 tysięcy za jakiś czas jak jeszcze spadnie a może nawet i 200 tysięcy jak zjedzie np. Na 10 groszy.
    Problem polega na tym że trzeba określić czas inwestycji a ty ciężko coś przewidzieć i ryzyko dość duże bo co chwilę kurs zawieszają.

Vklf mówiłeś że kiedyś nagrzałem się na fotowolta ale tam udało mi się dostać akcje nisko i kupiłem zaledwie 50 tysięcy i sprzedałem po cenie 36-37 prawie z 40 % zyskiem w krótkim czasie. Tu już jestem ponad 60 % na minusie co jest dla mnie najgorsza inwestycja w mojej 20 letniej histori inwestycyjnej. Sam się zastanawiam dlaczego zmieniłem standardy ryzyka.

Moim zdaniem jeśli kurs opłaci 2 fixy to jeszcze jest szansa na spekulacyjne wzrosty.
    Pytanie kiedy to nastąpi?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.47.120.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~Tragedia [93.233.18.*]
    To tak jak w kościele!! Nie chodzi o to żeby zebrać ale żeby zbierać!! Zarządowi to na rękę!! Dalej mogą oczy mydlić i marzenia wymieniać na nic nie warte akcje!!!
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~vklf [31.61.238.*]
    Odnośnie fixów to jeśli dobrze rozumiem regulamin segmentacji rynku NC to od 1 lipca mogą przejść do NC Base i notowań ciągłych. Jest tylko jeden warunek - nie mogą zaliczyć następnego upomnienia ani innej kary. Czyli raport za I kwartał musi być 13.05. Mam nadzieję, że Zarząd w tej sytuacji stanie na wysokości zadania i opublikuje raport kwartalny w terminie.

Druga sprawa to uzupełnienie raportu o oddziaływaniu na środowisko o ten wariant alternatywny. Jakkolwiek jest to głupie i śmierdzi komuną, to takie jest prawo w tym kraju i wynika z dyrektyw UE. Ten artykuł https://www.czyleko.pl/opis-wariantow-w-raporcie-o-oddzialywaniu-przedsiewziecia-na-srodowisko/ jest świetny i Zarząd powinien go uważnie przeczytać. Z tego co widzę jego autorem jest biegły sądowy z zakresu ochrony środowiska. Jest tam też jego drugi artykuł o tym https://www.czyleko.pl/wariantowanie-przedsiewziecia-na-etapie-sporzadzenia-raportu-oddzialywania-na-srodowisko/
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~Paweł [178.36.107.*]
    Najlepsze jest to, że po spełnieniu tych wymogów, które wymogło SKO nie będzie juź rzadnych przeciwwskazań do realizacji projektu. Kurs natomiast jest niżej od momentu kiedy w ogóle projekt farmy Serby został ogłoszony kilka lat temu :-) Teraz już wiecie po co przeciągali zawieszenie papieru ponad rok? Co trzeba mieć w głowie żeby teraz wyrzucać papier?? Ale gołym okiem widać jak ktoś tu się bawi papierem i dociska na siłę kolanem do gleby. Oddawajcie buffety swoje kwity. Gratulacje!
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~Paweł [178.36.107.*]
    Żadnych*
    Oczywiście mogę się mylić ale teraz kiedy to kwestia poprawienia alternatywnego projektu i dodatkowo odmowa SKO aby pseudofundacja ekoserby brała udział w postepowaniu to takie spadki to okazja do kupna.
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~Paweł [5.173.96.*]
    Między wierszami można odczytać najwięcej. Na kantkonnekt nie ma żadnej logiki. Kurs 18 groszy w momencie jak uzyskanie ostatecznej, niepodważalnej zgody na projekt to kwestia w najgorszym razie kilku miesięcy. Warto przypomnieć, że akcje były notowane po 25-30 groszy w momencie jak projekt farmy nie został opublikiwany początkiem 2021 roku.. oto logika inwestowania na bananowej gpw i kantkonnekt :-)
    Paweł w życiu różnie bywa - ktoś 3mał kilka lat ale w końcu kasa jest potrzebna na już i musi wywalić.
    spekulacyjnie sobie kursami w najlepsze. Właśnie o to w tym wszystkim chodzi. Zachowanie kursu jest totalnie deb@#ne, ale w tym nie ma przypadku. Nikogo nie mam zamiaru przekonywać, każdy robi co uważa za słuszne, wyrażam tylko swoje zdanie.
    Wierzysz naprawdę w takie historie?? :-) Sterują spekulacyjnie sobie kursami w najlepsze. Właśnie o to w tym wszystkim chodzi. Zachowanie kursu jest totalnie deb@#ne, ale w tym nie ma przypadku. Nikogo nie mam zamiaru przekonywać, każdy robi co uważa za słuszne, wyrażam tylko swoje zdanie.
    Sam tak miałem, urodziły się dzieci, zona powaznie zachorowała i nie było wyjscia trzeba było pkcem wywalać.
  • Re: A zarzad ma wszystko w .......... Autor: ~karczek [83.249.125.*]
    To będzie wyglądało tak

HEJ POSIADACZU JAK TAM TWÓJ FOTOWOLT, CO NIBY SPRZEDAŁEŚ BO LECI SPÓŁECZKA HAHA.
    TAM TEŻ MIAŁYBYĆ FARMY CO??? ŚMIESZNE ŻE NA ZŁE KONIE STAWIASZ!!!

[x]
BRAS 0,00% 0,17 2025-10-09 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.