• Zastanawiałem się nad tą spółką, ale liczyłem na dywidendę. Autor: ~teoretyk [80.72.37.*]
    Skoro nie ma dywidendy, nie wchodzę.
  • Re: Zastanawiałem się nad tą spółką, ale liczyłem na dywidendę. Autor: karas_wie [77.115.67.*]
    Teoretyk ,ty wszędzie tam gdzie ja he he :). Nie bój się ATeMu - wkrótce będzie 5 złotych na tej spółce ,zobaczysz-oczywiście musisz to przeanalizować indywidualnie . Też mocno zredukowałem pozycję w momencie odbicia się kursu od poziomu 4 złotych i wobec mini korekty ,którą wtedy mieliśmy na rynku - tą chwilową nieobecnością na ATM pozbawiłem się zysku :( -chyba zbyt ostrożny jestem po tej "cholernej,świńskiej" bessie :). Pozdrawiam.
  • Re: Zastanawiałem się nad tą spółką, ale liczyłem na dywidendę. Autor: ~teoretyk [80.72.37.*]
    Na razie muszę odczekać. Kupiłem Hutmena za 3,4 a sprzedałem za 3,2; potem udało mi się wskoczyć na IBsystem za 0,42 i sprzedać za 0,49. Tak więc pierwsze doświadczenie z giełdą na plus. Teraz planuję przeczekać korektę, która raczej będzie spora (zwróć uwagę, że ostatnie maks na WIG20 było już poniżej przedostatniego). Wtedy chyba wrócę do Hutmena a dodatkowo kupię Asbis i ATM. Zastanawiam się jeszcze nad Orco, ale chyba zbyt duże ryzyko, bo jak się uda, to może być 100% zysku, ale jak się nie uda, to może być 90% straty.
  • Re: Zastanawiałem się nad tą spółką, ale liczyłem na dywidendę. Autor: karas_wie [77.114.177.*]
    Z tą korektą to spokojnie :) ,chyba ,że ostro rozdmuchają w mediach "świńską grypę" -już mamy stan wyjątkowy w Californi (panika tłumu może być druzgocąca,pomimo ,że w Polsce nie zachoruje nikt),wtedy będzie gorzej -czynnik nieprzewidywalny ,ale to tylko dodatkowa okazja do tanich zakupów.

Spójrz bardzo uważnie na aktualny wykres WIG -ostatnie parę miesięcy -formacja odwróconej głowy i ramion RGR ,tutaj masz teorię :

http://investorsi.pl/odwroconyRGR.htm

Przewidywany zakres wzrostów 31 500 pkt , linia szyi unosi się ku górze co potwierdza siłę formacji i rynku ,dopóki WIG trzyma się powyżej 26 300 pkt . nic "złego" się nie dzieje. Polecam książkę -Jonh J. Murphy -analiza techniczna rynków finansowych ,jedna z lepszych jakie czytałem o AT (trochę kosztuje ,ale może szybko się zwrócić :))) ).
    Hutmen kusił mnie bardzo i to kilka razy ,ale wyniki finansowe -2 lata strat to mnie odstręcza .Nie rozumiem dokąd pociąg Hutmena zmierza ,a jak czegoś nie rozumiem to wolę nie ryzykować.Wiem ,że skupują własne akcje ,wiele pisze się o wezwaniu ,ale przy tych wynikach to czysty hazard.-chociaż jak skupują to teoretycznie nie po to aby stracić.ASBIS i ATM podobają mi się pod wieloma względami , zarówno AT jak i fundamentalnie -szczególnie ASBIS ,sporo już na nim zarobiłem i udało mi się wyjść przed ostatnią korektą-na podstawie AT . Atm mnie spłoszył ,ale gdy pokonał 4 zł to wróciłem,traktuje te inwestycje raczej długo terminowo .Orco nęci , współczynniki wskazują ,iż jest za pół -darmo :) ..tylko znowu te wyniki ,strata to pół biedy ,ale zobacz na przychód ......znowu ruletka i mega ryzyko ,chociaż kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi :) . Zysk 100 % OK -natomiast strata 90 % ?,żadnych takich-40 procent to już bardzo trudne do odrobienia -stop loss na poziomie formacji lub 3x ATR ,ewentualnie jakt pisze O'Neil maksymalnie 8 procent poniżej wejścia . Co by tu polecić ....Giełda ,wolność i pieniądze .Poradnik Spekulanta Van K.Tharp - on świetnie opisuje konieczność redukcji strat -ta książka zrobiła na mnie duże wrażenie .Pozdrawiam i życzę powodzenia .
  • Skusiłem się na ATM pomimo braku dywidendy. Autor: ~teoretyk [80.72.37.*]
    Jestem miło zaskoczony obecnym kursem. Nie spodziewałem się, że tak szybko przebijemy na stałe 5zł. Mam nadzieję, że za rok będę miał upragnioną dywidendę a dodatkowo cena osiągnie właściwą wartość 25zł.
[x]
ATM -3,20% 12,10 2020-07-01 13:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.