Dzięki orzeł. Zaznaczam, że te 300k w 14dni to brutto, ale zwroty raczej maleją z każdym dniem, wiec może być tylko 10% po 14 dniach. Co do struktury to założyłbym ostrożnie 50/50. Z rynków premium 55zl z 1 kopii netto , z Azji i reszty biedoty założyłbym w miarę bezpiecznie 15zł. Wychodzi 35zl netto średnio stąd łącznie z wpłatami z Ulg i Heyboxa prognozowalbym 12mln zł netto przychodu z Ifz. To bardzo dobry wynik. Dużo wyzszy niż zakładałem przed poprawą ocen, która utrzymała Ifz w top100 juz 12 dzień. Pozdrawiam
Wow! Co za wymianę argumentów pomiędzy wrogami ja tu widzę. Nawet nasze szacunki zaczęły się zgadzać Ja również szacuje sprzedaż ok 300 tys. kopii na dzień dzisiejszy i po przejrzeniu wszystkich list top sellers na dużych rynkach podział przychodu 50/50 pomiędzy Azję i resztę świata wydaje się uzasadniony (w ramach ciekawostki powiem, że jesteśmy ciągle na top12 w Korei).
Nie wydaje mi się, żeby GOP podawał jeszcze jakieś dane sprzedażowe, dlatego bliżej publikacji raportu za II kwartał postaram się napisać szacowane wyniki i prawdopodobieństwo osiągnięcia celu sprzedaży między 700-800 tys. kopii w rok. Na razie moim zdaniem ten scenariusz jest cały czas bardzo realny.
Nagle pomijasz revshare dla kluczowych pracowników studia? Jeszcze tydzień temu wypisywałeś 5-20% dla załogi. Gdzie ty masz kręgosłup, jak możesz spojrzeć w lustro?
Owszem. Tendencja po każdej premierze jest negatywna :) , ale tu po prostu sprzedaż się utrzymuje na niezłym poziomie wbrew pierwotnym oczekiwaniom. Dlatego skorygowałem swoje stanowisko i to napisałem.