patrz na wynik na sprzedaży. Zysk netto w spółkach tego typu jest mniej istotny- może jakąś rezerwę zawiązali. Mój wniosek: od 2020 regularna poprawa. Ten Rok bardzo ok. Potrzebne zwiększenie przychodów. Mają bardzo duże inwestycje w ostatnich latach. ALe obniżają zadłużenie przy inwestycjach- to b dobry wskaźnik. Niech tylko utrzymuja trend
moim zdaniem jest dobrze ,a oby bylo tylko lepiej , to sa najlepsze wyniki roczne od kilku ladnych lat . Na pewno pomoglo spadek cen i dostepnosc stali ,zwiekszenie marży nareszcie Na pewno nie pomogly wzrost cen energii, energii cieplnej oraz koszty pracy Maja obszerna fotowoltaike i banki energii co musi juz tez jakos owocowac Zwiekszenie przychodow tez jakies nastapilo ,moze nie az tak duze ale cos tam pyklo. Jak na moj gust troszke za wysokie zobowiazania ,choc dlugoter. spadly,urosly krotkie tak wiec wynik rownoznaczny ale z drugiej strony wydali jak sie okazuje ponad 6mln. na inwestycje , no i w tym ma byc ok4 a niewiadomo czy nie bedzie to wiecej. TO JEST DOBRY RAPORT KONIEC BASTA
W nawiązaniu do zobowiazań to pisałem wcześniej. Zobacz inwestycje w dwa lata na poziomie ponad 30% przychodów jednego roku. A zobowiązania i tak spadły w stosunku do 2022. Jestem analitykiem i ten parametr jest bardzo pozytywny. Nie zwiększając zadłużenia a nawet trochę zmniejszając przeprowadzili bardzo duże inwestycje ze wygenerowanych własnych środków.
"Polski producent specjalistycznych kontenerów zamknął 2023 roku dwucyfrową dynamiką zysków i to pomimo trudnego otoczenia rynkowego. Motorem napędowym wyników był segment sił zbrojnych. Zarząd liczy na utrzymanie pozytywnego trendu w 2024 roku i kolejnych latach.
W 2023 roku przychody ZRE (ZREMB) wzrosły o blisko 10 proc. w ujęciu r/r i przekroczyły 37 mln zł. W ślad za tym EBITDA zwiększyła się o 15 proc. do 5,34 mln zł. Ubiegłoroczny zysk netto wyniósł 2,34 mln zł, co oznacza poprawę o 41 proc. w porównaniu z wynikiem za 2022 rok. Dynamicznie wzrosły przepływy pieniężne z działalności operacyjnej, które w cały 2023 roku sięgnęły 9,65 mln zł (+87 proc. r/r)."