Dziś powinny pojawić się szacunki przychodów za Q1, a te wygląda, że będą rekordowe.
Do tego czekamy na kolejne informacje o ekspansji poza granice kraju.
To wszystko, w połączeniu z absurdalnie niska wyceną spółki, jej świetnymi perspektywami, daje mi zieloną lampkę do inwestycji w ten walor, a Ci co mnie znają, wiedzą, że interesują mnie spółki z ponadprzeciętną stopą zwrotu :)
Też się zgadza :) Niestety, większość osób kupuje na górce, po gigantycznych wzrostach, zamiast okazyjnie, w dołku, tak ja k tu - wykorzystując głupie ruchy i politykę TFI
Niestety z fundami tak jest, oni swoją kasą nie grają i nie mają odpowiedzialności należytej. Nam, inwestorom, pozostaje wykorzystywać takie okazje…jak na PNT
Fundy mają swoje wytyczne, również odnośnie kapitalizacji spółki. Jeśli ta zmniejszy się poniżej danej kwoty - muszą wywalić akcje. Także wywalają na ślepo. Jeśii na PNT kapitalizacja wzrośnie, pewnie wrócą i wywindują kurs. Tak to działa
Kup okazyjnie jsw, w dolku, a nie jak kupowales na gorce po 45 zeta. ObserwatoR buhahahaha doradca. Malo akcji wystawiles. Tko tylko 1% na plus. Postaraj sie bardziej
Raportu spodziewam się jutro wieczorem, więc obstawiam znaczący ruch w czwartek. Spółka wg mojej wiedzy ma na horyzoncie kilka ciekawych tematów kursogennych, więc zacznie się ciekawy okres :)
mam nadzieję, że tym razem też masz rację. Ostatnio poszedłem za Twoją radą jak polecałeś RNK i kupiłem w okolicach 2,5 ale się pośpieszyłem i sprzedałem za 3,7 :\
RNK ObserwatoR polecał chyba po 1,5 lub niżej nawet pisząc że warta spółka min 10 więc nie zdziwi mnie jak poleci do 10-15 aczkolwiek redukował ostatnio bo właśnie w Pointpacku większy potencjał widzi, czterocyfrowy od obecnego kursu 25
Dnia 2024-04-22 o godz. 11:12 ~ObserwatoR napisał(a): > Aby uzyskać minimalną kapitalizację, tj. 54PLN. > > > > Dziś powinny pojawić się szacunki przychodów za Q1, a te wygląda, że będą rekordowe. > > > > Do tego czekamy na kolejne informacje o ekspansji poza granice kraju. > > > > To wszystko, w połączeniu z absurdalnie niska wyceną spółki, jej świetnymi perspektywami, daje mi zieloną lampkę do inwestycji w ten walor, a Ci co mnie znają, wiedzą, że interesują mnie spółki z ponadprzeciętną stopą zwrotu :) > > > > Dużo zieleni wszystkim życzę :)