Profesjonalny Prezes i cała jego załoga
zebrany do granic możliwości papier
limity produkcyjne wzrastające przychody
super naturalne produkty o bardzo szerokim zastosowaniu
dotacja lada moment na oczekiwane od dawna inwestycje
bardzo atrakcyjne wskażniki
budowa fabryki
produkcja etanolu
możliwość dokupienia po 6gr akcji dla wszystkich obecnych akcjonariuszy
jeżeli to przejdzie to za 1 akcje będa 2 prawa czyli 2 akcje po 6 gr
Moniu zejdz na ziemię toż to istna okazja
a najlepiej to już się obudz !!!
Pozdrawiam wytrwałą Monię
pamiętacie jak ktoś na forum pisał o inwestorze może to właśnie jest szansa na inwestora??ktoś wejdzie z kasą i w szystkie inwestycje dojdą do skutku!!
a ta emisja za 6 gr (ta ktora ma isc w prywatne rece) niewiadomo o co im chodzi raz robia skup po 2,70 w celu umozenia ....teraz znowu robia emisje z pp
o pieniądze a o co miało by im chodzić, więcej będziemy wiedzieć po walnym zgromadzeniu. A narazie uważam że poszukują INWESTORA który by mógł wspomódz pepees w inwestycjach.
nie pisałem że mają tylko mogą mieć więc próbują wyciągnąć do niego ręke przy pomocy emisji dodatkowych akcji, możliwe że nie mają jeszcze i dletego próbują znaleźć kogoś bo napewno ktoś by się przydał z zasobnym portfelem. A niby dlaczego jast z wyłączeniem prawa emisji poboru dla akcjonariuszy? by ktoś nowy weszedł!
Gdyby poszukiwali inwestora, to nie planowaliby emisji z PP. Myślę, że do tej spółki nikt o zdrowych zmysłach nie wejdzie dopóki tacy ludzie jak Faszczewski, czy Sukacz będa mieli w niej cośkolwiek do powiedzenia.
Wątpię, czy ktoś im zaufa. Wyczyścili spółkę z kasy (prawie 100 mln zł przeznaczyli na skup akcji własnych w 2007 roku po horendalnie wysokiej cenie), a teraz organizują emisję z PP.
na tamtą chwile może było to dobre a skup dotyczył zapewne wszystkich akcji czyli wszyscy akcjonariusze mieli równe szanse a obecna emisja zapewne obejmie też obecnych akcjonariuszy - jak im nie zaufać chyba że masz coś naprawdę konkretnego to co innego Pozdrawiam
Te rozwiązania były od dawna znane. Aby sfinansować inwestycje (po wyprowadzeniu gotowki ze spólki z inicjatywy Sukacza i Faszczewskiego) planowano emisję akcji z PP lub poszukiwanie inwestora, Jak widać poszukiwania inwestora spaliły na panewce.
W tej sytuacji rynkowej wątpię aby drobni akcjonariusze byli zainteresowani nową emisją.
Naganiają. Ci co chcą sprzedać mówią, że będzie rosło. Ci co chcą kupić mówią, że będzie spadać. Każdy nagania w swoją stronę bo tylko tyle go interesuje.
przy obecnym rynku trzeba byc szalencem zeby wejsc w pp. I jeszcze spolka jest slabo plyna, obroty slabe a zainteresowanie mizerne. Jestem szczera zawiodlam sie wiec pomalu wywalam
Monia masz rację wchodzenie w pp przy obecnym rynku i to na dodatek po 6 gr to istne szaleństwo poczekajmy może pp ustalą np po 3...2...1 !!! może i to za dużo ?
jak trudno jest drogo sprzedać to trzeba tanio kupić - pozdrawiam
Po 6 groszy? Chyba żartujesz. Z tej emisji zebraliby nieco ponad 1 mln zł. Coś chyba źle przeczytałeś.
Na inwestycje potrzebują ok. 90 mln zl. Ze środków UE dostaną ok. 25 mln zł. A zatem z emisji musi być reszta. Do tego trzeba dodać koszty nowej emisji.
1 mln to dla kogoś tzw specjalnego a proponowana emisja dla akcjonariuszy to max 166mln sztuk po 6gr to 9,96mln chyba że na walnym zrobią myk i będzie 3 razy więcej przeczytaj plan walnego do końca może coś jeszcze znajdziesz ciekawego pozdrawiam
P.s. Z tego co widzę, to pomyliłeś cenę emisyjną akcji Pepees (ktora rzeczywiście po splicie wynosi 6 gr) z ceną nowej emisji, ktora jeszcze nie jest znana.
nie wiecie co to wartość nominalna akcji,a co cena emisyjna.W komunikacie pisze,że nowe akcje będą miały wartość nominalną 6gr,a po ile będą sprzedawane posiadaczom PP ustali zapewne dopiero WZA."Róbta co chceta" ja dziś zredukowałem o 1/3 stan posiadania.To nie jest dobry czas na nową emisję.
Dnia 2009-04-24 o godz. 15:10 ~monika napisał(a):
> przy obecnym rynku trzeba byc szalencem zeby wejsc w pp. I
> jeszcze spolka jest slabo plyna, obroty slabe a
> zainteresowanie mizerne. Jestem szczera zawiodlam sie wiec
> pomalu wywalam
ja sie pozbywam co kupujesz
Dnia 2009-04-24 o godz. 15:06 ~AUTOR napisał(a):
> a Ty sprzedawałbyś po 0,44 zł
Nie. Wystarczy spojrzeć na wskaźniki dla tej spółki, żeby wiedzieć, że jest ona mocno niedowartościowana.
Jedyne co mnie boli to kombinacje. Najpierw za grubą gotówkę skupują akcje własne, a teraz robią nową emisję, bo potrzebują gotówki na inwestycje. Jak dla mnie to głupie. Ale mimo to trzymam te akcje. I tak obecnie tylko niewielką cześć portfela mam a akcjach (głównie PEPEESu), więc nawet jabym stracił wszystko, to jakoś to przeżyje.