Dawid Urban jest największym prywatnym akcjonariuszem 3R Games. Ale historycznie wszedł do akcjonariatu jeszcze w 2018 roku, kiedy to spółka funkcjonowała pod nazwą Hubstyle S.A. i zajmowała się sprzedażą odzieży (m.in marki Sugarfree i Cardiobunny). Wówczas gdy wykupił 11 procent akcji - kurs spółki wzrósł o 200% w ciągu miesiąca, mimo, że spółka nie miała dobrych wyników. W 2019r. udzielił spółce pożyczki na 2 mln zł na rozwój sieci, niestety plany pokrzyżowała pandemia. Wówczas w 2020 powstał plan połączenia Hubstyle z inną spółką Urbana - 3R Studio, która była pionierem technologii VR/AR w Europie. I w ten sposób - przy udziale PLW, które dało "chwytliwy" tytuł do portu na Questa w 2021r. zawiązała się spółka 3R Games S.A. Urban już wówczas miał w niej ok 34% udziałów i w całości z własnej kieszeni sfinansował prace nad bestesellerowym Thief Simulatorem. Po 6 latach prób ma w końcu w portfolio spółkę z głównego parkietu GPW, która po latach niepewności i balansowania na granicy opłacalności wygenerowała w końcu 2023r 2.1 miliona zysku. Ma dobry team, top sellerowy produkt na Questa i perspektywę nowych tytułów. To, jak długo jest związany ze spółką i ile kasy tu zainwestował gwarantuje jedno - on tych akcji z rąk teraz nie wypuści. Ostatnie dwa dni to nie jest jakaś podbitka pod szybki zjazd. On na pewno ma wiedzę co się dalej będzie działo w spółce i wkrótce pewnie i my się dowiemy. Jak pisałem wcześniej - to jest nowy rozdział w historii 3R Games, a to, że akcje kupił Urban utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że będzie to dobry czas dla nas - małych akcjonariuszy. Dobrego weekendu!
Dla chcących odświeżyć sobie pamięć o historycznych 200% wzrostu w miesiąc przypominam: https://strefainwestorow.pl/artykuly/spolki/20180710/hubstyle-notowania-gpw
Po pierwsze - napisałem czym się ta spółka zajmowała, przeczytaj jeszcze raz, nawet wymieniłem konkretne marki. Po drugie ja -nigdzie nie napisałem, że tu będzie 1:1 ten sam scenariusz i zaraz akcje 3R pójdą 200% do góry (choć i to jest niewykluczone). Pokazuje, że jak Urban wszedł, to nie robił sztucznej podbitki i nie zrzucał swoich akcji po paru dniach. Gdyby tak zrobił - to jako akcjonariusz posiadający powyżej 5% musiałby o tym poinformować rynek przez spółkę w espi. Poza tym, jeśli on miał tu już 34 mln akcji, to nie zrzucałby teraz paczki pod krótkiej podbitce bo przecież straciłby kupę kasy. Mechanizm z hubstyle pokazuje, że on wchodzi na longterm i jeśli skupuje akcjie to po to żeby zostać na dłużej i dlatego, że jest na spółkę plan.
Tutaj może zadziałać psychologia nazwiska i minimum to powrót do 55gr. Zobaczymy w poniedziałek. Jakby tu zajrzał jc to byśmy w poniedziałek mieli 10gr
To nie jest żadna tajemnica tylko powszechnie znane info, masz na tacy: https://zapodaj.net/plik-OiFJ9OCUqx
Ale co tu ma do rzeczy cena - odkupił mniej więcej po ówczesnym kursie z małym dyskontem ze względu na wielkość pakietu, który brał. Miał wziąć wyżej niż kurs paczkę za 3 mln? Bądźmy poważni. Fakt jest taki, że gdyby Playway nadal miał te 16 mln akcji to zrzucałby je dalej i za miesiąc to by tu było 10 gr za akcje. Urban swoim ruchem nie tylko zatrzymał ten nieuzasadniony spadek, ale jeszcze dał sygnał rynkowi, że pakuje tu kilka milionów z własnej kieszeni - przecież nie po to żeby tu stracić. I jak ktoś dobrze odczytuje ten ruch to rzucił się na akcje, póki są w promocji.
Do raportu będzie wzrost. Cena teraz jest cena przy dołku. Zakup akcji przez akcjonariusza oznacza że była to minimalna cena. Teraz cena powinna przebyć dołek min 10 razy jak to jest na akcjach spółek gier.
Nie ma się co ekscytować. Wystarczy przeanalizować wykresy roczne oo 2012 roku i zobaczyć ile w tym okresie było lat na minusie... Tu strata goni stratę. Dopiero 2022 przyniósł mały zysk...
A 2023 przyniósł 2.1 mln zysku z 11 osobowego zespołu. Specjalnie to pominąłeś, żeby jeszcze jutro coś taniej odkupić? Sprowadzę cię na ziemię - nie odkupisz, w tym tygodniu wracamy na poziomy sprzed zrzutu Kostowskiego w okolice 40 groszy/akcja.