To jest najwyższy obrót od ponad roku. A dzień jeszcze się nie skończył. Przy niskiej płynności jaką tutaj mamy, to spekule wystarczyło 15-20 tys. do zbicia czy wzrostu kursu, a teraz już dochodzimy do 1,4 mln. To nie spekuła. Coś pozytywnego musiało się wydarzyć na wlanym. Kto był ten wie (ja nie byłem niestety) i zbiera.
Spadło. A ja pisałem o najwyższych obrotach od roku i że to nie spekula podbiła ten kurs, tylko coś się wydarzyło na Walnym. I podtrzymuje to co napisałem.
Dnia 2024-04-19 o godz. 14:51 ~AMA napisał(a): > Spadło. A ja pisałem o najwyższych obrotach od roku i że to nie spekula podbiła ten kurs, tylko coś się wydarzyło na Walnym. I podtrzymuje to co napisałem.
15 stycznia było podobnie, tylko obroty były 3 razy mniejsze i nie było Walnego. Nie spodziewałbym się cudu.
Piątka na plusie w piątek, to nie jest źle, a jak pokazał dzisiejszy dzień tutaj mogą nastąpić bardzo szybkie wzrosty, potrzebna jest do tego tylko dobra wola grubych portfeli:) Może już wkrótce, na OZE będą grube miliardy z KPO. Ciekawe jak tam spisują się nasze ogniwa na satelitach Satrev:)
"15 stycznia było podobnie, tylko obroty były 3 razy mniejsze i nie było Walnego".
To tak samo jakbyś napisał, że wysoki blondyn to to samo co niski brunet. Nie ma żadnych punktów stycznych poza tym, że obaj są ludźmi. A w przypadku Twojego porównania można się co najwyżej zgodzić, że mówimy o tej samej spółce:)
Zakończyło się nieźle teraz wypada czekać na ESPI z Walnego.
Na walnym uchwalili to co mieli uchwalić, zgodnie z wcześniej pokazanymi projektami uchwał. Ciekawe jest tylko to że aż 14 mliionów akcji głosowało przeciw - to ci którzy się sprzeciwili akcji "wydmuszka" za "pożyczkę".
Ale po co im w takim razie akcje i warranty na Saule, skoro chcą z niej zrobić wydmuszkę?
Z tego co widzę po zmianie statutu dopóki mają jedną akcję maja zagwarantowany wybór dwóch członków RN, więc w sumie nie mają potrzeby kupowania tych akcji, bo kontrolę będą mieli (bez zgody ich członka RN w zasadzie nie można przepchnąć niczego ważnego).
A tak w ogóle to czemu kłamiesz, ze 14 mln głosów było przeciwko jak masz czarno na białym napisane że udział w Walnym wzięło udział 66.112.155 głosów z czego wszyscy byli za?