Może w nastepnym tygodniu coś ruszy.Najgorsze są te zawirowania wojenne,dużo inwestorow się wstrzymuje z wiekszymi zakupami a reszta gra zachowawczo niestety.W takim klimacie ciężko będzie bez infa uzyskac wieksze wzrosty.Ale na 20-30 % można liczyć.Zakładając oczywiście ,że nie zmieni się sentyment i nie spadnie.
Pisząc inwestorzy miałem na myśli cały obraz giełdy,marazm jest na wielu walorach a wzrosty mniejsze niz jeszcze miesiac temu.Jezeli chodzi o plaze to każdy widzi jak jest i co to za papier.Spekulant też inwestor.Wiec jak ktos chce zaryzykowac to kupuje a kto nie chce idzie kupic inny papier.Dziwie sie tym jękom i żalom,nikt nikogo nie zmusza i nie zmuszał do zakupu plazy-widziały gały co brały ,wiec po co teraz ten płacz.Papier spekulacyjny,można szybko zarobic i szybko stracic kto ma cohones ten ryzykuje.Nic dodać ,nic ująć.
Hmm pisze .....będzie ruch techniczny a może fundamentalny ? Takie coś to są starocie z xx wieku Drogi Przyjacielu . Ruch spekulacyjny ? Posiadacz . Czy można zagrać na giełdzie powiedzmy 50 czy 100 razy po kolei i to bez żadnego ryzyka ?
A więc Posiadaczu jest przyciąganie ziemskie a z drugiej strony siła nośna .To przyciąganie ziemskie to jest dołek , dołki itd .A siła nośna działa od dołu w górę ..........Powiedz Posiadaczu jaka jest perfekcyjna ,czyli ta najlepsza siła nośna na giełdzie ?
Posiadacz, pamiętasz te nasze dyskusje ? Ty dobrze i poprawnie wszystko mówiłeś . Gdybym się Ciebie posłuchał pomimo Twojej słusznej racji byłbym dziadem .A wiesz dlaczego ? Wyszedłbym z mniejszą stratą i załapałbym się na następny haczyk .
A teraz Posiadacz trochę Tobie napiszę. A więc są dwie strony .Załóżmy ja jestem z tej pierwszej strony a Ty z tej drugiej i cała rzecz polega na tym ,że ja nigdy nie będę na tej drugiej stronie a Ty nigdy nie byłeś w tej pierwszej .Ale żeby osiągnąć mistrzostwo trzeba przejść cały proces szkolenia.Rozumiesz ? A więc zaliczyć dwie strony oczywiście teoretycznie a tym bardziej praktycznie .Czy kapujesz ,po co była ta ośla ławeczka ?....
Ciekawe te Twoje wywody Rysiu ale przestalem je czytac bo to zupelnie inny od mojego poziom abstrakcji... Fakty sa jednak takie ze cokolwiek tu nie napiszemy to nic z tego nie wynika... Ulica sama z siebie nic nie zainicjuje a grubas jest za skapy i chytry na podbitki wieksze niz 30-50%...
Posiadaczu ,może nie masz tak humoru pisać po tym upadku bez amortyzacji ..,?.Ale wiesz ,podam Tobie termin słowny tak za bardzo nie cieszący się popularnością w tym naszym otoczeniu , a mianowicie ..pomoc .No wiesz, czasami jest przydzielana przedsiębiorcom .Co Ty na to ?Ja jak tu padałem to podłożyłem sobie kocyk z wielbłądziej wełny.