nic nie otrzymałem pozytywnego poza ogromnym rozczarowaniem, informacje podawane jako ESPI były totalną bzdurą firmowane znaną twarzą firmy! Cenówki, budowa fabryki, linii montażowej, paneli na ściany budynków i nie wiem co tam jeszcze - nic nie zakończyło się chociażby minimalnym sukcesem! Dawno nie rozczarowałem się tak bardzo, dawno nie widziałem tak ogromnego rozjazdu obiecanek z rzeczywistością - nie wejdę w to nawet jak podadzą, że śp Escobar wstał z grobu i będzie zamawiał u nich panele do produkcji koki
Spółka osiągnęła ogromny sukces w dojeniu dotacji i nakarmieniu ulicy obietnicami i akcjami po 10-14 zł. Teraz wystarczy że opchną wydmuszkę, ściągną kilkadziesiąt mln zł pożyczek i mogą iść na emeryturę, żegnając giełdę gestem kamińskiego.
Dziwne tylko że ulica spokojnie siedzi i płacze zamiast składać zawiadomienia do KNF i prokuratury - za podobne oszustwa Holmes dostała 11 lat a Milton 4 lata.
Ciekawe ile osób zainwestowało pieniądze pod wpływem m.in. takich wywiadów:
„Na jakim etapie jest rozwój produkcji z wrocławskiej fabryki i jak duży jest portfel zamówień?
Fabryka we Wrocławiu pracuje na sto procent swoich obecnych możliwości. Popyt na ogniwa perowskitowe jest olbrzymi, nie jesteśmy w stanie go teraz w pełni zaspokoić.”
https://300gospodarka.pl/tylko-w-300gospodarce/olga-malinkiewicz-wywiad-perowskity
Dnia 2024-04-18 o godz. 17:12 mac41 napisał(a): > Spółka osiągnęła ogromny sukces w dojeniu dotacji i nakarmieniu ulicy obietnicami i akcjami po 10-14 zł. Teraz wystarczy że opchną wydmuszkę, ściągną kilkadziesiąt mln zł pożyczek i mogą iść na emeryturę, żegnając giełdę gestem kamińskiego. > > Dziwne tylko że ulica spokojnie siedzi i płacze zamiast składać zawiadomienia do KNF i prokuratury - za podobne oszustwa Holmes dostała 11 lat a Milton 4 lata.
Dowcip polega na tym, że ubieranie ulicy odbywało się na akcjach BLU, a Saule i opowieści "Bogini", JC, DZ i innych stanowiły tylko tło, które miało stworzyć wrażenie, że będzie to spółka warta miliardy. Nawet teraz w obrocie są tylko akcje z emisji BLU.