Jak będzie korekta to odkupie , ale jak do tej pory to sprzedałem prawie wszystkie kupione w tym roku. 10 procent tego co mam . a korekty nie widać. Ciekawe do ilu dojdzie ?
Dlaczego tak ostrożnie, kierunek 300-400, a potem się obudziłeś. O swoich mokrych snach opowiadaj na grupie wsparcia. Tu jest sezonowa realizacja zysków/trzeba pokazać półroczne wyniki. . Moim zdaniem nie przebije 800. Mamy miesiąc do DD. A później znowu rakieta. Jedna z niewielu spółek, gdzie jak jest przecena to tylko można się cieszyć.
trend na akcjach jest jasny, czytelny, bezdyskusyjny i co najważniejsze - wieloletni
a czy pompka w górę będzie jutro, za miesiąc czy za pół roku mi nie robi żadnej różnicy - Kęty mam w portfelu długoterminowym, po wypłacie dywidendy te akcje jedynie dokupuję
sygnałów zmiany wieloletniej hossy póki co brak, na głęboką korektę według mnie też nie ma co liczyć - chociażby z uwagi na stopę dywidendy, która na obecnych poziomach jest bardzo przyzwoita
innymi słowy, jak ktoś chce zarabiać to wystarczy trzymać te akcje i nic nie robić, cierpliwie czekać, jak kupowałem pierwszy pakiet kilka stówek niżej, też były takie same tematy na bankierze - mnóstwo amatorów próbujących otwierać krótkie pozycje "na górce" pod nieuchronną korektę - rynek ich rozjechał
Jasne. Gratuluje optymizmu. Trump zostaje prezydentem, Vance wiceprezydentem. Koncza z pomoca Ukrainie, zamykaja Jesionke i ammerykanie wycofuja sie z Polin, zabieraja patrioty. Polacy wybrali sobie Tuska, ktorego oni nienawidza wiec nie czuja sie w obowiazku. Co Tusk albo Trzaskowski zalatwia z Vance? Niech Europa broni kraju tuskowego. Rosjanie beda sie zbroic na potege. Za kilka lat gdzies beda musieli spuscic to cisnienie. Ukraina bedzie upadla wiec co tam brac. W tym czasie Tusk doprowadzi nasze panstwo do stanu rozkladu. Jakas wojenka uzbrojonych i ostrzelanych moskali z panstwem z tektury. Wiec raczej hossy bym sie nie spodziewal albo, ze wiele kapitalu tu pozostanie.