House Flipper 2 sprzedał się w ilości 363 000 sztuk gry w 107 dni. Infection Free Zone sprzedało się w ilości conajmniej 340 000 sztuk w 5 dni.
Można założyć, że na chwilę obecną mamy sprzedanych minimum 340 000 sztuk co daje około 14 600 000 zł przychodu bez zaliczek od Heybox oraz konsol, czyli sama sprzedaż gry na Steam. Przy C/Z 20 obecna kapitalizacja po 5 dniach od debiutu IFZ broni się na poziomie 293 000 000.
A to dopiero początek przygody. GOP stworzyło świetny longseller.
wiem ze kurs i wielu akcjonariuszy dostali w ciry ,ale nie przeginaj i nie naganiaj , to jest niemozliwe skoro 170k poszło w 3 dni gdzi ebylo hurra a teraz pozycja spada , poza tym gamelitic pokazuj 214k , moze do czwartku pojdzie 250k
Jestem pewien, że granica 340 000 sztuk została przekroczona. Ale widzę, że musisz pilnować kursu, dlatego zakładając Twoje super pesymistyczne 214 000 sprzedanych kopii to daje 184 000 000 kapitalizacji z samej sprzedaży IFZ, do tego jeszcze trzeba doliczyć fakt, że spółka jest spółką dywidendową, aspekt longsellera oraz pieniądze w kasie spółki.
nic nie pilnuje , daruj sobie takie teksty. poprostu 340k nie realne , więć nie naganiaj, kurs mocno oberwał wiec mozliwe jakies odbicie ,ale lanie porządne
Ponad 300 tys. sztuk sprzedanych w tej chwili to trochę przesadny optymizm. Model którego ja używam (a który w prognozie na 72h pomylił się tylko o 2 tys. sztuk) na chwilę obecną pokazuje ok 240 tys. sprzedanych kopii, a i tu biorę poprawkę, że prawdziwa liczba może być jeszcze o jakieś 20 tys. mniejsza. Nie zmienia to faktu, że w spółce z tytułu IFZ powinno być niecałe 10 mln przychodu, co ja uważam, za naprawdę dobry wynik zwłaszcza, że sprzedaż nie trwa mniej niż tydzień. Czy jakikolwiek tytuł ostatnimi czasy z grupy PLW osiągnął podobny wynik? Czy jakikolwiek tytuł którego produkcja kosztowała 3,4 mln osiągnął podobny wynik?