• Rezygnacja z zysków z gier? Autor: ~Oqrwa [104.28.64.*]
    W nowej strategii piszą, że z racji pobierania kasy za produkcję nie będą partycypować w zyskach ze sprzedaży tytułów PCF. Co to ma być?!
  • Re: Rezygnacja z zysków z gier? Autor: ~hazja [185.22.136.*]
    Pomogę Ci "Nasza współpraca z zespołami grupy People Can Fly będzie opierała się na stabilnych warunkach komercyjnych zapewniających nam zwrot kosztów poniesionych w związku
    z utrzymaniem zespołu deweloperskiego dedykowanego pracy nad jednym lub kilkoma etapami danego projektu, który będzie powiększany o uzgodnioną na warunkach rynkowych dla tych etapów marżę." - jeśli nie wiesz jaka jest marża w usługach IT to polecam wujka google :)
  • Re: Rezygnacja z zysków z gier? Autor: ~Oqrwa [104.28.64.*]
    Zyski ze sprzedaży skalują się bo potencjalnie można opchnąć nieograniczoną ilość kopii. W przypadku udanej premiery Ivo nie zobaczy tej kasy tylko jakiś ochłap rzędu stałej od wielkości teamu. Czego nie rozumiesz?
    #dywidenda
    Ale co to ma za znaczenie, główny atut biznesów gamedev (wystrzał zysku za dobrą premierę) właśnie odpada, zostaje hipotetyczna dywidenda z niewielkiego w skali zysku z premiery PCF podwykonawstwa.
    Incuvo ma ponad 8 mln kasy na koncie, obecna strategia ma im pozwolić na pokrycie kosztów + zyski z PCF + zyski z Green Hell a przypominam, że marża teraz jest wyższa bazując na najnowszej umowie. Nawet za tydzień mogą ustalić dywidendę 20-30 gr na akcję a zostanie im 4 mln kasy na koncie, które jedynie będzie rosnąć. Wystrzały w gamedev były w covidzie, obecnie liczenie na wystrzał gamdev to marazm, teraz licza się spółki dywidendowe a Incuvo może zapewnić stała dywidendę co roku. Ja się cieszę, Ty możesz mi jutro oddać akcje po 1 zł, śmiało :)
    Czyli udajesz, że nie rozumiesz, że to koniec Ivo jako game developera. Gdyby to był taki biznes to CDR robiłby dla EA, więc coś w tym planie jednak się nie zgadza.
    Ty jesteś na giełdzie żeby inwestować w game developerów czy żeby zarobić? Bo jak to pierwsze to niech będzie po Twojemu, sprzedaj jutro po 1zł, mi pasuje. Nie męcz siebie i innych :) Patrzać na polski gam dev oraz to jakie spółki obecnie zyskują na wartości wolę żeby Incuvo zostało spółką dywidendową która co roku sypnie mi 10%
[x]
INCUVO -0,64% 0,62 2025-12-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.