Nie wierzyłeś, plułeś jadem. Mówiłem, ze wiem, ze musi się udać i właśnie jesteśmy tego świadkiem. Chciałem dla Ciebie dobrze i szczerze sprzedawałem Ci info, zebys kupił i zostawił. Ja mam właśnie 140k na plusie, a w ogóle mnie to nie satysfakcjonuje. Czekam i obserwuje cierpliwie :) dla niedowiarkow, wrzucę wam screena jak zamknę pozycje.
Naucz się liczyć, żeby uzyskać zysk w wysokości 280 tysięcy złotych przy zakupie 40 tysięcy akcji, średnia cena zakupu musiałaby wynosić 6 złotych. Po odliczeniu 40% straty, którą poniosłaś sprzedając po 7 złotych, ledwo zrównałaś się z zerem. To na szybko licząc jesteś maksymalnie 10% na plusie.
Naucz się czytać wszystko. Na kółkach zrobiłem znacznie więcej niż moja strata z początku przygody z Genomtec. Straty tej nie liczę. Już tutaj wystawiałam po 20tys akcji kilka razy dla niedowiarków z limitem chyba 50zl. Nie pamiętam. Moja obecna średnia jest ok 9.8zl. Jak większość pamięta główne zakupy robiłam po 6-7zl, było to po spadkach na 4 do 5 o ile pamiętam, następnie po emisji i kupowałam między 8 a 9zl o czym wielokrotnie wówczas pisałam.
Średnia 8.8zl. błąd czeski. W przypadku kursu 16zl będę, wraz z kółkami i tą stratą z początku, mieć ok 100proc zysku, no może 280tys dokładnie nie mam ale prawie dwa razy tyle ile pisano. Nie będę bawić się w szczegóły. Wiele razy pisałam że przy 16zl sprzedam połowę czyli nieco powyżej 20yys akcji by drugą połowę mieć za przysłowiową darmochę. Drugą połowę zostawię by obserwować co dalej
Nie komentuj bo nie potrafisz, nie siedzisz w moim portfelu i nie znasz szczegółów więc lepiej zamilcz.Goraczki do dostaniesz za chwil kilka jak Zobaczysz co tutaj się stanie
Nie pisałaś że redukowałaś kółko z 10 na 11 zł, potem że sprzedawałaś po 12-12.2 zł (nie wiem kiedy kupione)?
Nie wiem kto się kiedy pod kogo podszywa i mało mnie to interesuje żeby patrzeć po IP, natomiast jak dla mnie wszystko jest możliwe. Albo Alicja jest Alicją i gra mniej więcej jak pisze, albo może nawet pisać o tym sprzedawaniu po 16 zł, żeby ludzie się tam wysypali, a kto wie że będzie większy odjazd mógł się jeszcze tam obkupić. Równie dobrze widać też wpisy niektórych, co chcą się wysypać bo liczą na zjazd na 10-12 zł. Ciężko stwierdzić co się tu stanie...
Patrząc na AT widać pozytywne sygnały, wybicie trendu spadkowego i wybicie spodka, natomiast na to też nie warto patrzeć 1:1.
Jam tam gram bezpiecznie, to co zredukowałem z zyskiem to zredukowałem i nie będę płakał jeśli kurs wzrośnie lub spadnie. Inaczej ciężko by było psychicznie na giełdzie grać.
@zen_on bardzo madra wypowiedz. Gratulacje dla Ciebie za myślenie. Ja siedzę na pokładzie od grudnia 2022 i będę siedzieć do 2 z przodu minimum. Tam się zastanowię czy redukować czy pójść w hazard i trzymać wszystko. Jednak dużo łatwiej wejść w rynek, trudnej z niego wyjść :)
Dnia 2024-04-15 o godz. 21:40 ~Alicja napisał(a): > Naucz się czytać wszystko. Na kółkach zrobiłem znacznie więcej niż moja strata z początku przygody z Genomtec. Straty tej nie liczę. Już tutaj wystawiałam po 20tys akcji kilka razy dla niedowiarków z limitem chyba 50zl. Nie pamiętam. Moja obecna średnia jest ok 9.8zl. Jak większość pamięta główne zakupy robiłam po 6-7zl, było to po spadkach na 4 do 5 o ile pamiętam, następnie po emisji i kupowałam między 8 a 9zl o czym wielokrotnie wówczas pisałam.
Raz piszesz "zrobiłem" a raz "pisałam". Ale cyrk. Wiem, literówka.
Ja o 16zl pisałam już od kilku miesięcy. Tam jest moja granica dla połowy akcji, które posiadam.. Lubię to bezpieczeństwo posiadania drugiej połówki akcji za darmo. Taką mam strategię. Jak pójdzie na 50zl to będę i tak zarobiona posiadając ponad 20tys akcji nieco