Firma ma zadysze,prezesi do wymiany,co bardziej zapobiegliwi pozbywaja się akcji,zakladają nowe firmy już w sumie 6 o co w tym chodzi,jak można tak postępować
z akcjonariuszami.W Polcsce można wszystko.
6% to moze nie wiele ale26 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jestem od nie dawna,zreszta po raz drugi noi nie wiem jak dlugo jeszcze wytrzymam
pozdro
Chcialem być inwestorem długoterminowym, ale zapomnialem ,że tacy zawsze zostają z ręką w nocniku.Obecnie sprzedję i kupuję akcje nawet kilka razy dziennie i lepiej na tym wychodzę.
jestem spokojny człowiek, ale nie wytrzymałem : co za brednie tu wypisujecie ????????
oto komentarz do raportu za I Q 2009
TETA trzyma poziom
Ponad 50 proc. wzrost przychodów i 40 proc. wzrost zysku operacyjnego to wyniki wrocławskiego producenta oprogramowania w pierwszym kwartale 2009 r.
Przy przychodach ze sprzedaży na poziomie 21,9 mln zł Grupa Kapitałowa TETA wypracowała w pierwszych trzech miesiącach roku 2009 r. 2,8 mln zł zysku operacyjnego. Dla porównania rok wcześniej było to odpowiednio 14,4 i 2 mln zł. Zysk netto w pierwszym kwartale wyniósł 1,6 mln zł (wzrost o 28%). – Myślę, że nie zawiedliśmy akcjonariuszy. Przy obecnym, bardzo trudnym rynku, uzyskane wyniki nas cieszą. Portfel zamówień, i ciągły wyraźny wzrost zainteresowania naszymi produktami sprawia że z optymizmem patrzymy na 2009 – mówi Jerzy Krawczyk, prezes TETY.
Ubiegły rok upłynął dla TETY pod znakiem porządkowania grupy kapitałowej. Przypomnijmy, że trafiły do niej specjalizujący się w zarządzaniu wiedzą Pyton Management oraz węgierski integrator VT Soft. W grupie znalazła się też nowopowołana firma TETA HR Center, odpowiedzialna za outsourcing systemów ułatwiających zarządzanie zasobami ludzkim.
Gdyby fundusze nie musiały sprzedawać to kurs akcji byłby dużo wyzej, ale na panike nie ma rady i nigdy nie będzie.Tłum zawsze będzie sprzedawal w dołku, a kupowal na górce.