Oni tu dopuszcza inwestorów ale jak kurs będzie na innym poziomie, myślę że zaczną rozważać takie propozycje w okolicach 20zl za akcję, choć uważam że i tak ktoś tu już zbiera ten papier
Dnia 2024-04-12 o godz. 06:11 ~mirek napisał(a): > Oni tu dopuszcza inwestorów ale jak kurs będzie na innym poziomie, myślę że zaczną rozważać takie propozycje w okolicach 20zl za akcję, choć uważam że i tak ktoś tu już zbiera ten papier
fantasta co do ceny:) ale co innego zostało mul i metr mułu
Prezio mówił że mają sporo zapytań o wejście do spółki ale przy tym kursie nie interesują ich te propozycje, mówił że będą rozważali takie propozycje za kilka lat
A Ty wrócę że swoim mułem idź na inne lepsze spółki, szkoda tu Twojego czasu
Kurs akcji chyba się po części przekłada na wielkość firmy, nie mają żadnych kredytów, działają tylko na gotówce, w kasie sporo pieniędzy to też jest wyznacznik że sobie dobrze radzą na rynku
Można i tak do tego podejść, ale ważny tu jest udział w rynku, wartość przychodów… Przy tak niskiej płynności ciężko mówić o godziwej wycenie spolki, choć w tym przypadku nie ma przepalu ani w jedną ani w drugą stronę.
Płynność jest zależna od obrotów ,a obrotów brak ,nie przez to ,że spółka jest słaba ,a przez rynek na którym notowane są akcje
Jeżeli cały indeks szoruje po dnie i ma ponad 4 letnie minimum to przekłada się to na wszystkie firmy. Ponad 400 podmiotów na które przypada 5/8 mln zł obrotów dziennie
Rosnące główne indeksy przełożą się na wzrost Newconnect tak jak to ma zawsze miejsce ale w późniejszej fazie
W 2020 roku obroty przekraczały 120 mln zł ,czyli nawet 25x więcej w ciągu dnia niż ma to miejsce obecnie
Przy powrocie inwestorów na ten rynek to cena akcji może w krótkim terminie podskoczyć do 50/100 zł ,wystarczy że pojawi się kapitał
Rynek NewConnect jest jak giełda krypto. Nic się nie dzieje latami i pstryk
O bosze, ty nawet nie wiesz co to jest płynności, ulala, dla przypomnienia: Płynność rynku to łatwość, z jaką aktywa mogą być kupowane lub sprzedawane po uczciwych cenach. Na przykład, rynek rzadkich obrazów może być mniej płynny niż rynek akcji, ponieważ na tym niszowym rynku może być mniej kupujących i sprzedających.
P.S. ale wiedziałem że bez chejtu to nie masz dnia.
Dokładnie, czekamy aż na NC przyjdzie kapitał, czwarty rok index leci w dół myślę że odwrót będzie niebawem bo sporo spółek zalicza na tym rynku minima a wyniki spółek są dobre ( choć nie wszystkich) suntech mimo tych spadków piął się jakoś w górę, teraz mamy stabilizację od roku w przedziale 6-7zl ale niedługo powinno ruszyć do gory w kierunku ..... no tu musi sobie sam każdy odpowiedzieć jaki zasieg może nas czekać
Trzymać, dobierac - będzie warto
A ile kurs by wynosił jakby spółka była notowana na Głównym Parkiecie i wypłacała odpowiednią dywidendę. Jaki byłby kurs i jakie obroty, czy zainteresowanie spółką byłoby większe?
No właśnie. Wystarczyłby ten kapitał, ale z tym trochę ciężko patrząc na naszą sytuację, gdzie ciągle straszą eskalacją konfliktu. Jak tu mają się pojawić nowi inwestorzy, kiedy wisi widmo wojny? Trochę już to jest męczące...
I w dodatku ten rząd, który obiecywał 100k kwoty wolnej od podatku, aby przyciągnąć kapitał, a dali śmieszne 7k.... Cyrk