zastanawiam się nad tą spółką :-) wygląda obiecująco, może więcej informacji od posiadaczy i zainteresowanych otrzymam.
Naprawdę warto mnie namówić :-) Obiecuję duży wolumen !!!
spolka bardzo ciekawa. Ostatnio pokazala bardzo dobre wyniki zarowno kwartalne jak i roczne. Poza tym wystarczy spojrzec na strukture akcjonariatu ( 3 fundusze w niej siedza), kolejna ciekawostka jest prowadzony skup akcji ( docelowo ma byc zebranych z rynku bodajze 880.000 akcji , jak narazie zebrali powyzej 100.000)
Jesli planujesz faktycznie zainwestowac w AB to jest to dobrymoment na wejscie z punktu widzenia at.
a najwaznieszym czynnikiem, ktory powinien cie przekonac jestem ja i moja obecnosc w tejze spolce ;)
pozdrawiam i udanych zakupow
zapomnialem dodac o ekspancji na rynki naszych poludniowych sasiadow.
Poza tym jestem na niej prawie drugie tyle do przodu i musze przyznac ze prowadzi sie znakomicie ( spokoj gwarantowany)
pozdr
Panowie od 19 lat pracuję w brany IT. Coś się rusza. Przewiduję ze od Q3 będą szły zakupy to i firmy dystrybucyjne beda zwiększać obroty (przez takie firmy jak AB to przechodzi 90% zakupów intergratorów teraz mało kto juz importuje bezposrednio chyba ze jakies specjalistyczne urzadzenia).
Klienci korporacyjni wstrzymywali się z zakupami bo maja budzety IT w PLN a kurs był niekorzystny (tak naprawdę 90% rozliczeń w branzy jest w USD. Nawet jak korporacje międzynarodowe maja cenniki w EURO lub PLN na Polske to i tak jest to wszystko zmieniane pod dyktando zmian kursu USD).
Wieszczę wzrost do końca roku do wartości księgowej...
Witajcie od dziś jestem akcjonariuszem między innymi Abpl.
przeanalizowałem spółkę i stwierdzam, że ma potencjał :-)
Kupiłem na razie zaledwie 3 tyś akcji ale systematycznie będę kupował do 7 zł
zobaczymy ile mi się uda kupić.
Gdy już skupię odpowiednią ilość to tak jak obiecałem, zobaczycie większe obroty :-)
Jeżeli podaż na to pozwoli to rzędu 1 mln. Muszę przyznać, że podaż jest tu niestety strasznie mała w przedziale 10 % :/
Pozdrawiam.
Cóż, na razie nawet ja mam więcej od Ciebie ;) ale życzę powodzenia i czekam na te większe obroty, bo te o jakich mówisz (1mln) nie były tu widziane od wakacji zeszłego roku... ale jak tylko takie będą to wiadomo kto kupuje ;) pozdrawiam