Surowce do góry (miedź, stal). W maju wyniki za pierwszy kwartał, które na pewno będą lepsze rdr. O czym z resztą można poczytać w ostatnim raporcie analitycznym z dnia 5 kwietnia (1 strona). Szykuje się nam dobry okres. Na pewno 2024 r. będzie lepszy od 23 r. 0d 28 marca kurs Stalproduktu (producent) odbił z 202 zł na 225 zł (stan na dzień 10.04). Stalprofil (dystrybutor), kurs wybił z kanału 8,3 - 8,5 zł. Obecny kurs 8,64 zł. Na Bowim tak jak pisałem wzrosty będą jak skończy się ustawianie kursu zleceniem PKC na dogrywce. Ostatnich 8 sesji tak właśnie wyglądało! Ktoś odbiera akcje drobnymi zleceniami w okolicy 6,38 - 6,5 zł. Na razie bariera psychologiczna to poziom 6,5 zł (dla techników to miejsce wsparcia/oporu). Dobry moment…
Witam Obser po roku:) dziś pierwszy pakiet poszedł. Nieduży a już widzę że 80% obrotu zrobiłem:) no dobrze, posiedzę na boczniaki dopóki się coś nie wyklaruje. Powolutku dokupywać będę do docelowego.
Może niebawem jakiś nowy fundusz zacznie się interesować akcjami Bowim? Perspektywy na ten rok są dobre (KPO, fundusz spójności) oraz wzrost cen surowców… Ja liczę na drugi fundusz w akcjonariacie. Czas pokaże.
Wyczyścili arkusz do 7 zł. Wisiało w powietrzu po sesji z 11 kwietnia. Jakiś obrót zrobią na 7 zł, czy lecimy zaraz w górę? Niebawem dowiemy się czy to TFI. Sam jestem ciekaw.