• Wycena President Studio. Autor: ~Krissall [95.160.134.*]
    Witam
    Czy ktoś się zastanawiał już, jaką wycenę może mieć developer po udanych premierach CSC i CE?
    Zakładając, że debiut odbył by się po tych premierach. Oczywiście, wszystko też zależy od sentymentu w momencie debiutu.
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~Hmm [213.134.176.*]
    Trudne pytanie zadałeś, bo wszystko zależy od wielu czynników. Ale fakt faktem, że mają super hit (Crime Scene Cleaner), który jest na najlepszej drodze, by naprawdę rozbić bank. Gra się mega podoba, sam grałem w prolog i pomimo, że to zupełnie nie moja tematyka i nie byłem tą grą zainteresowany, to jednak spróbowałem z ciekawości, bo dużo się o niej mówiło. I szok, niezwykle ładnie zrobiona, bardzo wciągająca, bardzo wysublimowana estetyka, te 96% pozytywów nie jest ani naciągane, ani przypadkowe. Ta gra rzeczywiście może wypalić, a wtedy przekroczenie nawet 100mln kapitalizacji może nie zdziwić...
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~ss [109.243.146.*]
    games op... ma ponad 200 mln...a tu powinno być co najmniej tyle....
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~Ryszard1 [178.43.220.*]
    Ile mamy w prezydent studio?
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~shiro [31.60.77.*]
    Dawno temu było 75%, po inwestycji w 2018r. Zmian nie pamiętam.
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~Tymek [5.173.164.*]
    A kiedy to President Studio wchodzi na giełdę?
    Coraz ciekawsza ra spółka, wszystkie 3 gry wysoko na globalu, a jakościowo wyglądają bajecznie!
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~Krissall [31.0.61.*]
    67,5, tyle podawał prezes PlayWay kilka dni temu.
    Na giełdę wejdą po dwóch najbliższych premierach gier, oczywiście to też będzie zależało od koniunktury na rynku.
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~Aleks [89.74.31.*]
    Stawiam wycenę 150-180 baniek na debiucie. Zakładam w końcu bardzo zielony debiut na NC. Oni w perspektywnie 1-1,5 roku mają w planach wydać grę z coopem. Widać jakość, więc dlaczego nie miałoby urosnąć jeszcze więcej?
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~prawda [5.173.212.*]
    No taka spółka na giełdzie by się przydała, jest bardzo wysoka jakość, świetne tytuły, takich spółek powinno być od Playwaya więcej, a nie szrotu...!
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~Krissall [95.160.134.*]
    A czy ktoś, orientuje się jaką wycenę posiada spółka aktualnie?
  • Re: Wycena President Studio. Autor: ~Aleks [89.74.31.*]
    Ok. 60 mln. Patrząc na to jak się wspina CSC, do tego Celestial i perspektywie dwóch lat gra z coop (Ship Builder) to taniutko. Wie ktoś może kiedy debiut? Chętnie bym coś skubnał :)
[x]
PLAYWAY -0,63% 236,00 2026-05-14 15:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.