• Split 2:1 Autor: ~led [31.182.226.*]
    Tak się zastanawiam, czemu tak jęczycie tutaj, skoro kurs jest na całkiem przyzwoitym poziomie, jeśli uwzględnić niedawny split? Czyżby siedzieli tu wyznawcy teorii split=wzrost? Pytam, bo nie chciałbym pchać się z zakupami pomiędzy wrony...
  • Re: Split 2:1 Autor: mizer [90.156.105.*]
    Powodów może być kilka:
    -niedzielni inwestorzy z perspektywą inwestycyjną liczoną w tygodniach
    -spadziowe trolle chcące dobrać taniej
    -fizyka czarnej dziury
    -czary
  • Re: Split 2:1 Autor: ~Elwira [5.184.199.*]
    Już udekorowałam świątecznie cały peron nr 8 na przyjazd pociągu. I czekam i dumnie nad głową dzierżę transparent: "Elwirka wita na peronie!". Gdy parowóz się zatrzyma, armaty wystrzelą confetti, by uczcić mój triumf :)
  • Re: Split 2:1 Autor: mizer [90.156.105.*]
    Tak dla pewności Elwirko, czekasz na 8.00 czy 8.99 już cię satysfakcjonuje?
  • Re: Split 2:1 Autor: ~dejw [78.9.100.*]
    A jak się obserwuje hossę z boku, gdy wszystko inne rośnie ale Ty siedzisz przyklejony do denka, tfu - delka?
  • Re: Split 2:1 Autor: ~Laik [31.0.44.*]
    Dokładnie, ja się pozbyłem tego nie będę nazywał po imieniu czego
  • Re: Split 2:1 Autor: ~Gg [37.247.231.*]
    Przyzwoitym poziomie? Co ty palisz chłopcze
  • Re: Split 2:1 Autor: serdeli1 [95.127.90.*]
    Jezeli spolka stabilnie zarabia rok do roku. Przeznaczajac na dywidende 30% zysku daje ok 8% dywidende, to mnie osobiscie cena akcji nie bardzo interesuje. Im nizsza tym lepsza, bo nie zamierzam handlowac akcjami tylko dorabiac na dywidendzie.
    Z perspektywy czasu inne spolki ktore mialem w portfelu urosly wiec dokupuje te ktore wypracowuja zyski i stoja w miejscu, jak na Delko.
    Zarowno Elwirze, sobie jak i innym uczestnikom rynku zycze Delko po taniosci!
  • Re: Split 2:1 Autor: ~dejw [78.9.100.*]
    W ostatnim czasie też słaby pomysł. Aktualnie mam na obligacjach skarbowych, jeśli dobrze pamiętam, 14,5%. Więc trzymanie dla dywidendy 8% w ostatnich 2-3 latach to też bez sensu.
  • Re: Split 2:1 Autor: ~Ciekawski [89.78.48.*]
    Zapomniał napisać, że w tym czasie nastąpił wzrost wartości spółki o ok. 50%. Nie uwzględniając oczywiście "wyskoku" covidowego.
[x]
DELKO 0,00% 6,60 2025-09-19 15:30:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.