Masz rację lecz możliwy zaraz powrót w okolice 14-15 zł bo będzie info o kolejnych wygranych przetargach , dywidendzie oraz raport za pierwszy kwartał.
https://www.sektorkolejowy.pl/grupa-zue-podsumowanie-2023-roku/
Zaczynają się duże inwestycje kolejowe na najbliższe lata od podpisania umowy o najwyższej wartości w historii !!! Kupujcie akcje teraz jak jest jeszcze tanio Trakcję , Torpol i ZUE bo lata 2024-2028 będą należały do tych firm ( polecam do portfela dodać wszystkie jako dywersyfikację tego sektora ) !!!
https://www.wnp.pl/logistyka/takiej-budowy-na-kolei-jeszcze-nie-bylo-pochlonie-5-mld-zl,821802.html
To była jakaś tam mała robótka na tym przetargu...może tam akurat mają teraz ludzi sprzęt ? Ktoś to jakoś wyliczył , a oni też nie mają takich dużych struktur zarządu jak w innych spółkach więc na pewno jest na plus...a po raportach się okaże na jakiej rentowności lecz to naprawdę jakiś mikro przetarg...ja się nie obawiam i wierzę w ZUE !!!
Myślę , że prezes zostawił furtkę na dobre informacje nie rozbudzając teraz apetytów inwestorów aby nie było zawodu , że nie dowiózł...lepiej zaskoczyć wzrostem i wówczas reakcja rynku jest lepsza i tak pewnie się stanie...podkreślam że akcji w wolnym obiegu bardzo mało...myśleć inwestorzy
Po prostu kupuj ile możesz,nie martw się o inwestorów. Nie musisz im robić wykładów co myślisz bo ich tu nie ma,stratą Twojego czasu. Ja tu przychodzę tylko jak do cyrku Monty python.Ci co mieli kupić już kupili,panika też była i wszyscy inwestorzy są powyżej 13zł. Kupuj nie żałuj kasy ,na pewno się nie mylisz. Ja trzymam szeroki portfel,jedna firma i wróżby graniczące z pewnością to nie dla mnie. Za duże przerwy w zarobkach.
Ja mam tu swój pakiecik na longa ponad 7k akcji więc nie martw się o mój portfel...w którym jest wiele spółek jako dywersyfikacja...a ZUE to dla mnie pewna dobrze zarządzana firma gdzie prezes jest właścicielem , większościowym akcjonariuszem , a nie człowiekiem na etacie.
Prezes nie jest psychologiem jak ja,akcje nie mają też odrębnej polityki. Żyj w realu a tu wpadaj po kasę jak ja, każdy plus można wydać niezależnie od kwoty na coś sensownego wtedy ma wartość.