• Do ilu to spadnie? Autor: ~Rob [37.30.28.*]
    Co tu jest grane, spekuła pompowała na 14?
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Paweł [82.160.174.*]
    Były warunki do wzrostu,teraz nawet prezes jest ostrożny w ocenie roku. Spółka bardzo czytelna i stabilna,bardziej na long.
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Tramwaj [176.106.34.*]
    Masz rację lecz możliwy zaraz powrót w okolice 14-15 zł bo będzie info o kolejnych wygranych przetargach , dywidendzie oraz raport za pierwszy kwartał.
    https://www.sektorkolejowy.pl/grupa-zue-podsumowanie-2023-roku/
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Wrocek [89.65.176.*]
    po prawe stronie chyba tak grubo nie było a nie widac grubasów coby to zebrali ci co kupowali po 14 zl mw mnie troche z papierem zostaną
    Zaczynają się duże inwestycje kolejowe na najbliższe lata od podpisania umowy o najwyższej wartości w historii !!! Kupujcie akcje teraz jak jest jeszcze tanio Trakcję , Torpol i ZUE bo lata 2024-2028 będą należały do tych firm ( polecam do portfela dodać wszystkie jako dywersyfikację tego sektora ) !!!
    https://www.wnp.pl/logistyka/takiej-budowy-na-kolei-jeszcze-nie-bylo-pochlonie-5-mld-zl,821802.html
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Wrocek [89.65.176.*]
    zue miało najlepsza oferte ostatnio ale duzo nizej niz zamawiajacy przeznaczyl, zeby nie bylo ze bedzie praca na granicy opłacalnosci
    To była jakaś tam mała robótka na tym przetargu...może tam akurat mają teraz ludzi sprzęt ? Ktoś to jakoś wyliczył , a oni też nie mają takich dużych struktur zarządu jak w innych spółkach więc na pewno jest na plus...a po raportach się okaże na jakiej rentowności lecz to naprawdę jakiś mikro przetarg...ja się nie obawiam i wierzę w ZUE !!!
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Paweł [5.173.196.*]
    Czyżby dziś ruszył skup pod dywidendę?
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Tramwaj [176.106.33.*]
    Była bardzo duża techniczna korekta z 14.45 ma 11.25 więc teraz po wyborach i dobrych informacjach na temat kolejnictwa wracamy na ATH...
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Paweł [5.173.196.*]
    A nie na boczny? Ta techniczna korekta to była niezła panika,akurat miałem czas popatrzeć jak wywalają. Więc ktoś wierny sporo dokupił....
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Tramwaj [31.0.48.*]
    Ja dokupowałem..bo to przewidywalna spolka
    Jeszcze można na spokojnie,rolkarze jeszcze sprzedają. Ja już mam za szeroki portfel,nudny na razie bo to long.
    https://kolejowyportal.pl/w-nowak-2023-rok-byl-dla-grupy-zue-udanym-okresem/
    I dlatego po tym rekordzie nie przewidują inicjującego espi. Analitycy też,ale to dobra inwestycja na przechowanie bez znaczących spadków.
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Tramwaj [31.0.56.*]
    Myślę , że prezes zostawił furtkę na dobre informacje nie rozbudzając teraz apetytów inwestorów aby nie było zawodu , że nie dowiózł...lepiej zaskoczyć wzrostem i wówczas reakcja rynku jest lepsza i tak pewnie się stanie...podkreślam że akcji w wolnym obiegu bardzo mało...myśleć inwestorzy
    Po prostu kupuj ile możesz,nie martw się o inwestorów. Nie musisz im robić wykładów co myślisz bo ich tu nie ma,stratą Twojego czasu. Ja tu przychodzę tylko jak do cyrku Monty python.Ci co mieli kupić już kupili,panika też była i wszyscy inwestorzy są powyżej 13zł. Kupuj nie żałuj kasy ,na pewno się nie mylisz. Ja trzymam szeroki portfel,jedna firma i wróżby graniczące z pewnością to nie dla mnie. Za duże przerwy w zarobkach.
    Ja mam tu swój pakiecik na longa ponad 7k akcji więc nie martw się o mój portfel...w którym jest wiele spółek jako dywersyfikacja...a ZUE to dla mnie pewna dobrze zarządzana firma gdzie prezes jest właścicielem , większościowym akcjonariuszem , a nie człowiekiem na etacie.
  • Re: Do ilu to spadnie? Autor: ~Paweł [5.173.159.*]
    Super. Możemy przestać już pitolić i pożyć w realu:-)Zdrowia.
    Prezes nie jest psychologiem jak ja,akcje nie mają też odrębnej polityki. Żyj w realu a tu wpadaj po kasę jak ja, każdy plus można wydać niezależnie od kwoty na coś sensownego wtedy ma wartość.
[x]
ZUE -0,94% 10,50 2025-10-17 16:47:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.