W instytucjach Unii Europejskiej i NATO coraz częściej pojawia się pomysł ugody, która miałaby zakończyć konflikt w Ukrainie — informuje włoski dziennik "La Repubblica". Według nieoficjalnych rozmów Ukraina miałaby zrezygnować z regionów zajętych przez Rosję w zamian za natychmiastowe wejście do NATO. Opcja ta ma być tym bardziej rozważana, że wszystko wskazuje na to, że taka propozycja mogłaby być zgłoszona przez Donalda Trumpa, jeżeli wygrałby on wybory prezydenckie w listopadzie.
O takim scenariuszu pisałem tu na forum kilka m-cy temu to mnie wyśmiali że Ukraina nie zgodzi się na oddanie obecnie zajętych terenów.
Lecz obecnie musi się martwić tym aby nie stracić nowych.
Podobno rozmowy ekspertów z USA trwają już od tygodni w Moskwie.
Coś ciekawego się dzieje.
Myślę że taki scenariusz na zakończenie wojny jest jak najbardziej prawdopodobny.
Dla Astarty to bardzo dobrze. Zaczną się zakupy bo nie będzie strachu związanego z wojną.
Najpierw wyniki później zatwierdzenie dywidendy następnie wypłata w czerwcu dywidendy a na ostatku koniec wojny i winda do nieba.
Wytrwali zarobią krocie i należy im się jak psu buda.
Cały artykuł : ,,Ukraina pójdzie na ustępstwo? "Nieoficjalny" scenariusz wobec RosjiOprac.: Aneta WasilewskaUkraina - RosjaDzisiaj, 6 kwietnia (07:21)Aktualizacja - Dzisiaj, 6 kwietnia (10:13)Lubię toLubię to2943Super1046Hahaha554Szok521Smutny383Zły251Lubię toSuper5,7 tys.UdostępnijKrym i pozostałe okupowane terytoria zostają dla Rosji, a Ukraina wstępuje do NATO - taki plan od pewnego czasu ma być omawiany w instytucjach UE i Sojuszu Północnoatlantyckiego - donosi "La Republica". Włoski dziennik podkreśla, że o scenariuszu, który miałby rzekomo zakończyć wojnę w Ukrainie, "nikt nie chce oficjalnie mówić", ale wszyscy o nim wiedzą.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-ukraina-pojdzie-na-ustepstwo-nieoficjalny-scenariusz-wobec-r,nId,7433887#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome