• Ołów odbija Autor: ~Bee [31.0.3.*]
    Wraca powyżej 2k. Może coś z tego będzie.
  • Re: Ołów odbija Autor: ~noniron [79.185.104.*]
    Tak metale wreszcie ruszyły patrzcie na miedź, aluminium, cynk. I to znacznie więcej niż osłabienie dolara więc w złotówkach to dla Orła dobra cena.
  • Re: Ołów odbija Autor: ~Słoniu [62.244.133.*]
    To nie ma znaczenia. Tu jest kurs pod kontrolą a spółka dobrze ukryta przed inwestorami. Nikt nowy tu nie wejdzie z większą gotówą
  • Re: Ołów odbija Autor: ~Bee [31.0.0.*]
    Ma znaczenie dla wyniku co pokazał raport i potwierdził list prezesa. 1 kw może jeszcze nie ale potem te dwa czynniki tj dolar i cena ołowiu będą grały na korzyść spółki. No i ten "czas ołowiu" który wisi nad nami, oby nigdy się nie zmaterializował
  • Re: Ołów odbija Autor: ~miedziak [195.205.123.*]
    Ołów pięknie leci do góry ostatnio. Fabryki amunicji pracują pełną parą a i do akumulatorów sprzętu wojskowego będzie potrzebny. Wydatki na obronność 2% budżetu w większości krajów to już staje się minimum a nie tylko zaleceniem NATO
  • Re: Ołów odbija Autor: ~neo [91.238.85.*]
    No i embargo na metale rosyjskie w Unii. Nic tylko brać Orła po tej okazyjnej cenie
    https://www.money.pl/gospodarka/embargo-na-import-rosyjskich-metali-mocny-cios-w-dochody-kremla-7016466645068704a.html
  • Re: Ołów odbija Autor: ~Słoniu [213.172.173.*]
    Niby dobre wieści i otoczenie rynkowe a cena w dół. Przy tej płynności można się bawić kursem angażując niewielki kapitał
  • Re: Ołów odbija Autor: ~Obserwator [91.200.236.*]
    Tu juz nikt nie patrzy na rynek i fundamenty. Tu się ustawia cenę pod wezwanie może skup? Ciekawe że zarząd cicho siedzi co do rekomendacji na Walne. Pan Sznajder jeszcze nic nie wymyślił ?
  • Re: Ołów odbija Autor: ~neo [91.220.103.*]
    Wie ale nie powie. Na Walnym zagłosuje :)
  • wartosc godziwa 70PLN Autor: ~maxi [62.87.254.*]
    czekamy
  • Re: wartosc godziwa 70PLN Autor: ~ben [37.109.150.*]
    dokładnie, tu zostali tylko twardziele. Sam mam 5 % portfela w orle. To dużo za dużo ale z każdym miesiącem coraz mniej. Jeśli rozgrywający ten grajdoł myśli że odpuszczę to się mocno pomyli. Spółka jest warta o wiele więcej niż ta śmieszna wycena na GPW. To nie te czasy kiedy można było z mniejszościowymi robić co się chce.
  • Re: wartosc godziwa 70PLN Autor: ~daddy [178.73.40.*]
    5% Orła w portfelu czy 5% Orła? To mała roznica. Co do wartości godziwej to myślę że realnie fundusze puszczą już po 50 zł szczególnie te mniejsze. Kluczowa jest decyzja oczywiście PZU a oni chyba się zawzięli po wywaleniu ich człowieka z Rady Nadzorczej
  • Re: wartosc godziwa 70PLN Autor: ~ben [37.109.150.*]
    jest napisane 5 % portfela w orle, a udział spada bo szczęśliwie reszta rośnie szybciej. Na prawdę tak nisko się cenisz? EPS=6,4 a branża mega modna i zielona. Przy tym nie trzeba rozpalać ognisk żeby zutylizować odpady :)
  • Re: wartosc godziwa 70PLN Autor: ~daddy [178.73.40.*]
    Ja i tak będę trzymał do końca więc wszystko mi jedno co po drodze się zdarzy. Mam nadzieję że PZU powalczy o fajną wycenę ale wcześniej będą pewnie próbować po średniej zebrać
[x]
ORZBIALY -1,06% 37,20 2025-09-12 15:00:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.